Mitä yhteistä on riippumatolla ja rakkaudella?

fullsizeoutput_241c

Mitä yhteistä on riippumatolla ja rakkaudella, sen lisäksi, että
molemmat alkavat R-kirjaimella?

Katsohan, onko kokemuksesi mukaan totta, että molemmat

  • kannattavat sitä, mikä kannatettavaksi suostuu
  • yhdistävät johonkin tukevaan ja kiinteään
  • sopeutuvat tai mukautuvat hetkeen, tilaan ja tilanteeseen
  • tanssivat tilan luovissa virtauksissa aina kun mahdollista
  • muuttavat muotoaan hetken tarpeen mukaan

Rakkaus pakenee ihmisen pyrkimystä määritellä sitä tai rajoittaa sen voimaa. Siispä jokainen sana, jonka tähänkin kirjoitan, on vain tämänhetkinen pyrkimykseni kuvata jotain siitä, mitä rakkaus omassa elävässä todellisuudessani on.

Rakkaus on uudistuva, uudistava ja yhdistävä voima nykyhetkessä, tai ehkä ennemminkin osa elämän suurempaa kehkeytyvää voimakenttää. 

Se ei ole ikinä itsestäänselvyys, eikä sinänsä ihmissuhde, parisuhde tai mihinkään uskomuksiin perustuva rakenne. Suhde ei tarkoita rakkautta eikä rakkaus suhdetta, kuten kokemuksestamme hyvin tiedämme.

Rakkaus on ennen kaikkea sisäinen yhteys. Se on myös yhteydenpitoa sen ulkoisen rihmaston kanssa, joka elämääni koskettaa, kannattaa ja elävöittää. Rakkaus sisälläni on todellista mutta aineetonta. Sen ilmentäminen maan päällä puolestaan on maanläheistä ja käytännöllistä.

Rakkaus kannattaa aina rakkautta; se vastaa aina rakkauteen siellä, missä rakkautta on. Mutta kun jokin vähempiarvoinen hallitsee, rakkaus vetäytyy taustalle odottamaan kärsivällisesti uutta mahdollisuutta rakkauden avautumiseen, uutena.

Lauri

IMG_2975

Jos koet kutsua lähteä tutkimaan tätä kannattavaa voimakenttää, jota rakkaudeksi sanotaan, tervetuloa vielä mukaan viikonloppuumme Kemiönsaarella, Labbnäsissa 3.-5.8. Jäljellä on enää muutama paikka, eli kannattaa ilmoittautua nopeasti.

Tarkoituksenamme on luoda elävä yhteys tähän voimaan sisällämme. Hiljentyminen olemisen tilaan ja siitä avautuva yhteys, sekä tuon yhteyden välittäminen toisille ja toisten kanssa luovat viikonloppumme peruskoreografian.

Lisäksi meillä on mahdollisuus katsoa, mitkä tekijät elämässämme nakertavat yhteyttämme rakkauteen, ja mitä voimme tehdä avataksemme tätä yhteyttä syvemmin, tai uudelleen, sekä toimia rakkauden voiman alaisina myös ihmissuhteissamme.

Päivien ohjelmaan kuuluvat myös tanssi-ja lauluhetket Alma Sipilän johdolla, järvi, rannat, sauna, isot nurmikentät ja Labbnäsin herkulliset ateriat. Tilaa on riittävästi sekä yhdessäololle että yksinololle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s