PÄÄSIÄISEN ZETRIITTI JA KEVÄÄN ILLAT

LIITOSSA SUUREMMAN KANSSA

Kutsun sinua pysähtymään juuri tämän hetken ja tämän ajanjakson risteyskohtaan tarkoituksella luoda yhteys siihen palaseen elämää, joka sinä olet juuri nyt, tietäen, että samalla kuljemme keskellä ihmiskuntaa, luomakuntaa, jossa kuolema ja kärsimys ovat koko ajan läsnä osana kokonaisuutta. Pyrin tukemaan sinua pysymään sen keskellä selkeänä, tolallasi, tajuissasi ja kohtaamaan omat tilanteesi ja yhteisen tilanteemme ilman, että kadotat kosketuksen olennaiseen, yhteyteen ja rakkauteen sisälläsi. Tämä matka on tarkoituksenmukaista ja loogista, vaan ei rationaalista, luomis- ja luopumistyötä.

Olen kiinnostunut suuremmasta kuvasta, jossa maan päällinen, maan sisäinen ja maan ylinen nivoutuvat toisiinsa omassa kokemuksessani. Mitä enemmän yhdistän nämä palaset toisiinsa sisälläni, näen että jokainen hiukkanen on osa kokonaisuutta, ja alan suostua näiden lakien alaisuuksiin.

Minä olen oleellinen osa kokonaisuutta, ja oikeastaan rakastan tätä hetkittäin turhauttavaa ja silti mahtavaa tanssia, tietäen että olen elämän rakastettu. Olen hetken vastaus hetken tarpeeseen, kuten olet sinä ja kuten ovat kaikki linnut ja muut eläinkunnan lukemattomat jäsenet, luomakunnan muut näkyvät ja näkymättömät osaset, kuten lumihiutaleet kaikissa olomuotojensa vaiheissa. Jokaisella hetkellä ja osasella on oma tarpeensa ja vastauksensa tuohon tarpeeseen, eli täyttymyksensä. Yksi kaikkien ja kaikki yhden hyväksi.

Zetriitin ja iltojen aikana teemme sarjan harjoituksia, jotka syntyvät hetkessä, ja niihin linkittyy jokaisen oma kokemus. Yhteisellä tutkimusmatkallamme läsnäolon voimaan voimme löytää oivalluksia ja keinoja nähdä asiat uudesta perspektiivistä. Se mitä teemme, ei ole minkään menetelmän oppimista vaan elävän vanan seuraamista. Jokainen seuraa tätä vanaa omalla taajuudellaan. 

Tästä voit lukea palautteita aiemmista Zoom-retriiteistä ja illoista.

Tervetuloa mukaan!

I YKSILÖN KAUTTA, SUUREMMAN KÄSISSÄ – Pitkäperjantain Zetriitti 2.4.

Kaikki ihmisen rituaalit linkittyvät luonnon lakeihin ja elämän kiertokulkuun. Pääsiäisen aikaan me ihmiset pysähdymme kuoleman ja uudestisyntymän äärelle monin eri tavoin. Vanha on kuollut, ja on aika karsia pois se, mikä on mennyt jo, kuten luonnossakin tapahtuu. Samaan aikaan ilmenee uudellensyntymisen, ylösnousemuksen ihme, jota myös Fenix-lintu symboloi. Se palaa tuhkaksi mutta syntyy uudelleen; kaikki muuttuu toiseksi ja uusi elämä alkaa. 

Kuolemiseen ja syntymiseen liittyy aina antautuminen, hyväksyminen, suostuminen. Minun on kuoltava edelliselle hetkelle, edelliselle versiolleni, jotta uudelle olisi tilaa. Ja kuitenkin elämä pitää muodostaan kiinni niin kauan kuin voi; se on vaistomaisen elämän älykäs tarkoitus. Kaikki kuolee aikanaan mutta ei ennen kuin hetki on oikea. Mutta silloin, kun kuoleminen ja irtipäästäminen todella tapahtuu, tähän väistämättömään liittyy valtava vapautuminen. Ja siitä syntyy aina jotain uutta. 

Kuitenkin osa tätä plasmaa, omaa koostumustani, pitää kynsin hampain kiinni vanhoista kuvioista, vanhoista rituaaleista eikä millään haluaisi päästää irti. Näiden voimien keskellä elämme kollektiivisestikin tässä ajassa, jossa suurin osa ihmisistä näkee jollain tasolla, että vanhan maailman aika on ohi, sen tulee olla ohi jotta emme tuhoudu, ja melkein yhtä iso osa pitää siitä kiinni, ja sanoo: ”Ei perkele!”. Näiden voimien välinen tanssi on tämän hetken todellisuutta ehkä selvemmin kuin koskaan ennen.

Pääsiäisen teemaan liittyy myös havahtuneen yksilön kokemus ja viesti: sinä suurempi, sinun tahtosi tapahtukoon, ei minun haluni, odotukseni. En voi muuta kuin suostua. Ja heti kun suostun, eli hyväksyn, olen jo liitossa suuremman kanssa. Tämä mahdolllisuus ei vaadi, että olisin mitään muuta kuin mitä olen juuri tällaisena kuin olen nyt. Ja tilanne on aina mikä se on nyt, ja teen sen keskellä parhaani mukaan mitä voin. Voin aina olla tätä nyt ja samalla liikkua eteenpäin ja oivaltaa vähitellen, että kaiken taustalla on lopulta valtava rakkauden algoritmi, joka pyrkii liittämään kaikki yhdeksi. Se hajottaa vanhan ja yhdistää sen joksikin uudeksi, ehkä oudoksi, vielä tuntemattomaksi.

Kokoonnumme päivän aikana 3 kertaa, ja niiden väliin voit luoda itsellesi ulkoilu-, ruokailu-, liikunta- ja lepohetkiä osana retriittipäivää. Suosittelemme käyttämään koko päivän elävöittävälle hiljentymiselle, olemiselle ja levolle mahdollisuuksiesi mukaan. Voit tehdä kaikesta toiminnastasi harjoituksen, joka auttaa sinua lujittumaan olemisen tilaan. Me tarjoamme siihen rungon ja tuemme sinua harjoituksessasi.

Aikataulu:

  • 1. Liikkeestä läsnäoloon ja läsnäolosta hiljentymiseen – aamun harjoitus ja avaus (klo 9-10).
  • 2. Yksilön kautta, suuremman käsissä-sessio (klo 14.30-16.45).
    Tutkimme zetriitin teemoja, hetken havaintoja, ja sitä maastoa, jossa olemme kukin omalla vaelluksellamme. Olemme jokainen eläviä heijastuspintoja, ja havaintomme jakaminen tarjoaa sysäyksiä, jotka aktivoivat omaa ja yhteistä tajuntaamme. Tila on avoin monimuotoiseen tutkimiseen ja vuorovaikutukseen.
  • 3. Päästä irti / irti päästä – Iltasessiossa jatkamme iltapäivän teemaa, lopuksi hiljentymisharjoitus (klo 19-20.30)

Osallistumismaksu ja lisäohjeet ks. alempana.

ILMOITTAUTUMISET:
info@laurisiirala.fi tai 045 678 1303.


II UUTTA AURINGON ALLA – Ilta lauantaina 24.4. klo 17-20.

Laki on, että ei ole mitään uutta auringon alla, ja kuitenkin kaikki on joka hetki uutta auringon alla.

En voi olla hengittämättä sisään ja ulos, vuorotellen. Jokainen henkäys sisään on uusi, ainutlaatuinen hetki. Otan sisään uuden hetken, ja vastaan hetken tarpeeseen hengittämällä ulos. Hengityksen rytmi linkittyy suureen määrään ulottuvuuksia, joista vain pieni osa on meissä tietoisia. Suurinta osaa kokemustamme ja olemistamme hallitsevat erilaiset tottumukset ja uskomukset. Kun vastaan nykyhetken tarpeeseen tietoisesti, sitä enemmän olen vain tämä hetki enkä mitään muuta. Otan vastaan ja päästän irti luonnollisesti kuten hengitykseni kulkee, sisään ja ulos. Omakohtainen kokemus tästä muuttaa olennaisesti havaintoni todellisuudesta, ja sen jälkeen kyse on vain harjoittamisesta, uudelleen ja uudelleen – ja sitten vielä uudelleen, kunnes harjoittaminen muuttuu vähitellen olemiseksi ja havainnoksi, jossa kaikki tapahtuu uutena joka hetki.

Osallistumismaksu ks. alempana.

ILMOITTAUTUMISET:
info@laurisiirala.fi tai 045 678 1303.


III ELÄMÄN VIRTAA SUORANA LÄHETYKSENÄ –
Ilta perjantaina 14.5. klo 17-20.

Kutsun sinua mukaan läsnäolon ’jameihin’ eli olemaan moniulotteisesti läsnä sille, mitä elämässäsi ja koostumuksessasi ilmenee juuri nyt – myös kaikelle sellaiselle, joka etsii uutta vastausta, juuri sinun kauttasi, yhtä lailla kuin minun kauttani, sillä jokaisella meillä on oma osuutemme tätä jatkuvaa muodonmuutosta. Miten vastaan tähän valtavaan tanssiin, jonka tarkoitus on tuoda minut tähän hetkeen ja tietoiseksi mahdollisuudesta vastata hetken tarpeeseen uudesti syntyneenä, vastasyntyneen uudella luovalla kyvyllä, kaiken kierrätetyn edesmenneen keskellä, hetki hetkeltä? Kas siinäpä kysymys ja siinäpä haastetta jokaiseen hetkeen!

Tilaisuuksiin mahtuu rajallinen määrä osallistujia, jotta tilaa riittää keskinäiselle vuorovaikutukselle. 

Zetriitti ja illat toteutetaan Zoom-etäyhteydellä. Lähetämme ilmoittautuneille ennen iltaa henkilökohtaisen linkin, josta pääset sovittuna ajankohtana mukaan sessioon. Mikäli Zoomin käyttö on vierasta ja tarviset sen käyttöönottamiseen apua, mainitse siitä kun ilmoittaudut, niin autamme sinut alkuun ennen sessiota. Tarvitset osallistuaksesi mieluiten tietokoneen tai tabletin, ja puhelimellakin yhteys onnistuu.

OSALLISTUMISMAKSUT (sis 24% Alv):

KEVÄÄN PAKETTI 73€ (Zetriitti ja 2 iltaa)

PÄÄSIÄIS-ZETRIITTI 36€

ILLAT YKSITTÄIN 25€

2 ILTAA YHT. 42€

TYÖTTÖMÄT, OPISKELIJAT, ELÄKELÄISET

KEVÄÄN PAKETTI 56€ (Zetriitti ja 2 iltaa)

PÄÄSIÄIS-ZETRIITTI 30€

ILLAT YKSITTÄIN 18€

2 ILTAA YHT. 32€

ILMOITTAUTUMISET:
info@laurisiirala.fi tai 045 678 1303.