Palautteita Zoom-illoista ja zetriiteistä

”Laurin ja Iinan Zoom-retriitit ovat olleet keitaita tämän koronavuoden aikana. Työskentelen itse jatkuvasti Zoomissa ja ajattelin ensin, etten jaksaisi olla virtuaalisessa ympäristössä viikonloppunakin. Halusin kuitenkin kokeilla kurssia ja yllätyin siitä, miten virkistävä ja elävöittävä kokemus Zoom-retriitti oli. Nämä kurssit ovat olleet minulle ’päivityksiä’ iloon, elävyyteen, tasapainoon ja yhteyteen toisten kanssa. Sosiaaliset kontaktit ovat olleet hyvin vähäisiä muuten näinä aikoina, mutta Zoom-retriitissä olen kovasti nauttinut siitä, mitä jokainen osallistuja on tuonut yhteiseen tilaan ja minkälainen hieno kudelma päivästä on yhdessä toisten kanssa syntynyt. Laurin ohjaus on syvää hyvää ja auttaa minua juurtumaan johonkin aidompaan ja selkeämpään sisälläni. Myös ilo ja villi elämä tihkuu Laurista luokseni yhtä lailla ruudun kautta kuin livenäkin. Koen, että tämä Zoomi ei puuduta vaan toimii virkistävän lähteen tavoin.” 


”Zetriitti. Kuin istuisi yhdessä omassa olohuoneessa. Tuttuja ihmisiä ruudun takaa, rakkautta, hyvää energiaa. Toki kaipaan kosketusta ja todellisuudessa samassa tilassa olemista, mutta zoomin kautta meditointi ei ole yhtään hullumpaa! Mulle on vaan sattunut myös töitä ja opiskelua zetriittipäville, mutta voisin kuvitella, että jos ei olisi mitään, pääsisi paremmin hiljentymäään. Joka tapauksessa sessiot ilahduttavat, rauhoittavat, saavat jalat takaisin maahan. Kiitos, Lauri ja Iina!”


”Ohjattu yhdessä hiljentyminen antaa enemmän, tekee hiljentymisestä voimakkaamman ja syvemmän kokemuksen. Zoomin toimivuus on hyvä, jokainen meistä on läsnä omassa olohuoneessa ja kuitenkin läsnä yhteisessä tilassa – ihan uskomatonta, että se tuntuu lähes samalta kuin olisimme samassa fyysisessä tilassa.

Zoom (esteetön, ei matkoja, ei ylimääräisiä kustannuksia, ei matkarasituksia) mahdollistaa osallistumisen arvokkaisiin tässä ja nyt- oivalluksiin sekä nykyhetken voiman ymmärtämisen vahvistumiseen. Sessioiden onnistumista auttaa se, että Laurin ja Iinan tapa työskennellä on tuttua – vuorovaikutteisuus toimii, ei ole kiireen tuntua. Jokaisella osallistujalla on oma asia/ongelma/oivallus/murhe/kysymys tuotavaksi yhteiseen olohuoneen ”ruokapöytään”. Laurin hyvässä ohjauksessa jokainen avaa oman eväspakettinsa. Sen jälkeen Lauri omalla vahvalla ammattitaidollaan syventää paketin avaamista kysymyksillä/kommenteilla/näkemyksillä ja näistä hyvistä eväistä voi nauttia jokainen oman palasensa, omaan elämäntilanteeseen sopivan. Kokemukseni mukaan jokaisesta paketista on ammennettavaa jokaiselle.

Teemojen pohdinta ja omakohtainen kehollinen tunteminen- totuus, rakkaus, kuolema – teemoista ovat tavattoman tärkeitä- on ollut tärkeä tunnistaa ketju: tarkoitus > aie > tietoisuus > elinvoima > teko (todeksi muuntuminen) – ei ole oikotietä.

Sessioissa on niin vahva luottamuksen ilmapiiri, siten jokainen uskaltaa tuoda esiin hyvin kipeitäkin asioita.”


”Kiitos retriitistä. Hyvin vaikuttava ja yllättävä kokemus (toimii näin etänkin). Olin aika väsynyt ja nukuin pitkän yön. Retriitin teemana oli reikien tekeminen mm. asenteisiimme ja uskomuksimme, jotka niin salakavalasti vahvistuvat tietämättämme. Reikien tekemistä voi alkaa harjoittaa jo aamusta eli miten herään tähän aamuun. Tämän lisäksi jäin miettimään sitä, mille annan elinvoimani (aikana ja kiinnostukseni); elämälle, luonnolle – luovuudelle ja kosmiselle älykkyydelle.” 


”Minulle nämä sessiot ja retriitit ovat parhainta läsnäoloa ja läsnäolon harjoittelua vuorovaikutteisessa suhteessa toisten kanssa. Sessiota ovat todellista elämää siinä muodossa kuin elämä kulloinkin ilmenee. Läsnäolevassa ympäristössä kuunteleminen ja kokeminen on antoisaa ja vaikuttaa hyvinvointiin todella paljon. Yhdessä koettu ja jaettu kantaa pitkälle. Yhteys toisiin ihmisiin rikastuttaa ja elävöittää omaa oloa paljon. Yhteyden kokeminen elämän suuriin asioihin ja elämää ylläpitäviin voimiin on suuri lahja ja siunaus. 

Omalle henkiselle kehittymiselle näillä sessioilla on todella ollut  iso merkitys. Minulle nämä sessiot ovat tuoneet paljon kasvua ja rikkautta elämääni. Myös paljon tärkeää tietoa ja hyviä harjoitteita. On hieno kokemus saada johonkin omaan ehkä vaikeaankin asiaan jokin helpotus tai joskus suurikin oivallus.  Läsnäolo toisten kanssa on parasta. On ihanaa kokea yhteys toisten kanssa ja yhteys elämään. Olla yhteydessä. Minusta on ihana katsella teidän molempien läsnäolevaa vuorovaikutteista työskentelyä ja sitä suurta lämpöä, joka siitä välittyy. Yhteyden tunne on koskettavaa. Kiitos teille molemmille ja kiitos, että olen saanut osallistua näihin ihaniin hetkiin.”


”Loppiaisen retriitti oli minulle arvokas ja kaunis päivä, tervetullut pysäkki, ja koen edelleen sen muuntavan voiman. Läsnäolo, ”juuri näin, juuri nyt”, on idea, joka avautuu koko ajan ja sykäyksittäin enemmän ja enemmän”.


”Zoom-työskentely on ollut minulle todella merkityksellistä ja auttanut joka kerran löytämään takaisin oikealle tolalle, josta olen saattanut tippua istuntojen välissä tai jopa istunnon aikana. Miten vahva onkaan vanhan veto. On ollut ihanaa nähdä teitä livenä. Nämä istunnot ovat yksi koronan siunaus. Toivon todella, että istunnot voisivat jatkua koronan jälkeenkin jossain muodossa, koska pitkät etäisyydet ovat todellinen este saapua iltoihinne. On rikastuttavaa nähdä ja kuulla niin monia tuttuja ja uusia ihmisiä istunnossa. Jokaisella on annettavaa ja olen saanut monia ”herätteitä”.