PÄÄSIÄISRETRIITTI

PALANEN ELÄVÄÄ MAATA

10.-11.4. SOPUKAN KOULUTUSKESKUS, SIPOO

Olen palanen maata, joka kuhisee elämää, aineetonta mutta silti todellisinta, jonka tiedän ja jota rakastan.

Lähin henkinen sukulaiseni on puu, jonka juuret ovat syvällä maassa ja latvusto aukeaa korkeuksia kohti. Puun tehtävä on juurtua yhteiseen maaperäämme, imeä sen voimaa ja luoda happea.

Minun tehtäväni ihmisyksilönä on luoda tietoinen yhteys elävään rihmastoon omassa ruumiissani ja luoda sen kautta tilaa rakkaudelle maan päällä, jossa sitä tarvitaan.

Kuljemme elämämme aikana sekä kärsimyksen että kirkkauden, maastoissa.

Taaksejäänyttä kutsumme menneisyydeksi, tulevaa tai sen mahdollisuuksia tulevaisuudeksi. Nämä kaksi kohtaavat toisensa tässä hetkessä, nykyhetken pystysuorassa voimassa, ainoassa todellisuudessa mitä minulla on.  

Ihmiskunnan tila on siinä pisteessä, että on minun, jokaisen minun, on havahduttava omaan vastuuseeni tästä palasesta; vastuussa eivät ole vanhempani, puolisoni, papit eivätkä poliitikot.  

Eräs ihminen aikanaan sanoi, että hän kuolee kaikkien puolesta.

Todellisuudessa meidän jokaisen täytyy kuolla omasta puolestamme, kokonaisuuden hyväksi.

Kuolema menneelle tai tulevalle ei ole helppoa mutta se on on yksinkertaista.

Ei ole sattumaa, että vanhasta irtipäästämisen, kuoleman aika, tapahtuu kevään korvalla, joka luonnon kierrossa merkitsee uuden syklin alkua.

Uuteen alkuun liittyy aina joku uhraus, jotta uudelle olisi mahdollisuus.

Liittoutumalla nykyhetken voimaan annan mahdollisuuden tälle palaselle maata olla viimeisin versio omaa potentiaalisuuttani, ennenkokemattomana, nyt. 

Minusta on luotu ainutkertainen palanen maata, sillä kukaan toinen ei voi olla sitä, mitä minä olen. Eikä ole toista samanlaista hetkeä kuin nyt. On vain tämä hetki, tämä tila, tämä yhteys.

Tämän tilan ja yhteyden löytäminen ja sen kuunteleminen tässä palasessa maata on tärkeintä työtä, mitä voin tehdä oman elämäni ja yhteisen elämämme hyväksi. 

Lue koko teksti tästä.

Retriitin aikana vetäydymme ajasta nykyhetkeen, virtuaalisesta todelliseen, olemassaolosta elämään, ulottuvuuteen, mitä todellisuudessa olemme.

Harjoitamme yksinkertaisia hiljentymis- ja läsnäolomenetelmiä sekä harjoituksia, joihin ei tarvita mitään ennakko-osaamista; päinvastoin on parempi tulla ilman mitään odotusta tai asennetta.

Vietämme retriitin suhteellisessa hiljaisuudessa, mikä tarkoittaa että emme rupattele totunnaisesti.

Retriitti järjestetään koulutuskeskus Sopukassa Sipoossa, lähellä Helsingin rajaa. Sopukkaan on helppo tulla Helsingin ja Porvoon suunnilta myös bussilla.

Tervetuloa retriittiin!

AIKATAULU

  • Aloitus Pitkänäperjantaina 10.4. klo 11
  • Retriitti päättyy lauantaina 11.4. klo 15.30

HINTA

Retriitin hinta koostuu kurssiosuudesta ja Sopukan täysihoitomaksusta. Kurssiosuuden voi tarvittaessa maksaa kahdessa erässä. Täysihoitomaksu maksetaan retriitin alkaessa suoraan Sopukalle.

Kurssiosuus 145€.
Aikaisen varaajan alempi hinta 120€ jos ilmoittaudut 5.3. mennessä maksamalla varausmaksun 50€.

Myös 1h-huoneita tarjolla varmimmin 5.3. mennessä ilmoittautuneille.

Työttömät ja eläkeläiset – 15% kurssisosuudesta (123€)
Myös earlybird-hinnasta (102€).

Sopukan täysihoitomaksu:
134€/hlö kahden hengen huoneessa, tai
144€/hlö yhden hengen huoneessa.

ILMOITTAUTUMISET:
info@laurisiirala.fi tai p. 045 6781303