KESÄN RETRIITTI KEMIÖNSAARELLA: YHDISTÄVÄ TEKIJÄ

fullsizeoutput_2596
YHDISTÄVÄ TEKIJÄ
1.-4.8.2019 Labbnäs

Ollessani yhteydessä johonkin, joka elävöittää, uudistaa ja eheyttää, vapaudun erillisyyden tai irrallisuuden rasitteesta. Olen tällöin yhteydessä johonkin ulottuvuuteen elämää, tilaa tai rakkautta. Tämä yhteys on aina ensisijaisesti sisälläni. Sen avulla voin hetken, tilanteen ja sopivan kohteen ilmetessä – oli se sitten ihminen, eläin, kivi tai kasvi – yhtyä toisen olemukseen ja olla tietoinen elämän tai rakkauden yhdistävästä voimasta.

Tila on kaiken yhdistävä tekijä. Olemisen tila, hiljaisuuden tila, tyhjentyvä tila antaa tilaisuuden yhtyä johonkin sellaiseen, jolla ei ole vastakohtaa, vaan ainoastaan tekijöitä, jotka yhdistyvät ja yhdistävät.  Tätä ihmettä kutsumme usein rakkaudeksi, ja syvin kaipuumme on kokea tätä yhteyttä tavalla tai toisella.

Pyrimme usein ohittamaan tämän hetkessä tapahtuvan ihmeen rakentamalla käsitteisiin, oletuksiin, odotuksiin, pelkoihin, tai nykyään yhä enemmän myös virtuaalimaailmaan, perustuvia ihmissuhteita ja elämisen kuvioita. Oletamme niiden korvaavan alkuperäisen yhteytemme elämään. Luomme erilaisia riippuvuuksia korvaamaan tämän tärkeimmän elävän yhteyden, joka ei todellisuudessa riipu mistään ulkoisesta kohteesta.

Elämme pääsääntöisesti omissa mentaalisissa kuvioissamme, toiveissamme ja unelmissamme, kunnes elämän, rakkauden tai kuoleman todellisuus koskettaa meitä läheltä ja herättää meidät toisenlaiseen todellisuuteen. Usein löydämme vasta kivun eli kantapään kautta tien takaisin elämän voimaan, yhteyteen, joka ei ole mentaalista vaan elävää ja kaiken elävöittävää. Ihmissuhteemme saavat silloin mahdollisuuden muuttua kumppanuudeksi rakkaudessa ja tietoisuudessa, yhä vapaammiksi riippuvuuden, oletusten, vaatimusten ja muiden rasitteiden taakasta.

On merkittävä siirtymä poistua menneisyyden ja tulevaisuuden ajatusmaailmasta, koska se hallitsee pääsääntöisesti koko ihmiskunnan toimintaa. Ainoastaan yksilö voi ottaa vastuun näinä päivinä, ja minä, tätä kirjoittava tai lukeva, olen Hän. Hän on mahdollisuus sisälläni; yhteydessä Häneen voin olla uusi, elävä, tietoisempi kuin koskaan aiemmin, tässä ainoassa hetkessä. Ja epäonnistumista ei ole, on vain lisääntyvää yhteyttä elämään sen monissa ulottuvuuksissa.

Olemme kukin omalla pyhiinvaelluksellamme olemassaolon ihmeellisessä maastossa, joka on ikuisen muutoksen, myötä- ja vastoinkäymisten suunnistuskenttä, maasto ilman karttaa tai täynnä jo poltettuja polkuja, joille välillä eksymme silloin, jos sisäinen kompassimme ei tottele muutoksen voimaa ja kutsua uuteen, tuntemattomaan maastoon.

Pidennetyn viikonloppumme aikana tutkimme yhteyden ja yhdistymisen yhtälöä monimuotoisesti, jammaillen tilan, tilanteiden ja tilaisuuksien mahdollisuudella. Viikonloppu antaa tilaisuuden hiljentyä, rauhoittua, kohdata itseämme ja toisiamme, sekä tutkia yhteyttä kukin omassa ainutkertaisessa tilassamme, kehossamme, sekä yksin että yhdessä muiden kanssa. Saamme Labbnäsissa nauttia elokuisesta luonnosta, jossa on paljon tilaa, rauhaa ja kauneutta. Sessioiden väliin mahtuu luonnossa oleilua, uimista, saunomista, herkkupöydistä nauttimista, hiljaa istumista, yksinoloa ja yhdessäoloa tässä kauniissa paikassa, joka on meille tarjolla.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Moni on toivonut, että pitäisimme pidennetyn viikonlopun Labbnäsissa. Paikka on ihana, ja vuorokausi pidempään normaalin viikonlopun lisäksi antaa enemmän tilaa ja rauhoittumisaikaa.

Sen vuoksi tänä vuonna retriitti koostuu kahdesta osiosta, jotka muodostavat kokonaisuuden:

  • Torstaista klo 18 perjantaihin klo 18 asti vietämme ’esiretriittiä’, eli hellittely- ja laskeutumisaikaa viikonlopulle. Se antaa paremmin aikaa todella laskeutua nykyhetkeen ja tilaan hiljentymällä, saunomalla, hyvää tekevällä kosketuksella, pienillä hoidoilla, liikeharjoituksilla ja luonnossa ololla.
  • Perjantai-iltana päivällisen jälkeen avaamme retriitin seuraavan osuuden, joka jatkuu sunnuntaihin klo 15.30 saakka. Myös tämän osuuden aikana teemme monenlaisia läsnäolo- ja hiljentymisharjoituksia.

Parasta on, jos voit osallistua koko retriittiin torstaista sunnuntaihin. Mutta jos sinun on vaikea päästä Labbnäsiin jo torstaina niin voit osallistua myös vain perjantai-illasta sunnuntaihin. Torstaina saapuvat auttavat myös perjantaina saapuvia luomalla tervetuliaisiksi tilaa, rauhaa ja läsnäoloa.

Retriitin ohjaa LAURI SIIRALA apunaan MALLA HELENIUS.
Lisäksi ALMA SIPILÄ ohjaa meille hoitavia tanssihetkiä.

MallaMALLA yhdistää tietoisuuden ja liikkumisen, läsnäolon ja koskettamisen sekä ihmettelyn ja ”kuulolla” olemisen hellimiseen ja hellittämiseen.Olen vuosien varrella osallistunut moniin asiakas- ja kädentaitoja kehittäviin alan koulutuksiin. Koska kaipasin kokonaisvaltaista lähestymistapaa, olen kouluttautunut myös shiatsu-hoitajaksi ja perehtynyt mm. Alexander – tekniikkaan sekä kiinalaisiin Tai Chi ja Chi Kung-harjoituksiin. Niiden myötä olen oppinut paljon luonnollisesta kehon käyttämisestä sekä liikkeen ja liikkumisen ketjureaktioista. Itsetuntemus- ja tietoisuustaitojen omaksuminen on ollut merkittävä tekijä elämässäni viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajan.” 

03-alma

ALMA on tanssiva, laulaja-lauluntekijä, psykologi.
”Tanssi on väylä laskeutua syvästi omaan kehooni, aina vaan vahvemmin maan kamaralle. Mitä vahvemmin olen kehossani, sitä todellisemmaksi tulen. Tanssissa ei ole minulle kyse koreografiasta tai ulkoisesta muodosta. Se on kehon vapaata, luontaista, hoitavaa liikettä. Jokainen keho osaa tanssia. Jokaisen kehon tanssi on ainutlaatuinen. Sen kautta voimme löytää vastauksia, kysymyksiä, ja ennen kaikkea tilaa. Tilaa olla syvemmin tässä.”

HINNAT JA AIKATAULUT

Retriitin kurssiosuus ja Labbnäsin täysihoitohinta on hinnoiteltu erikseen. Täysihoito maksetaan suoraan Labbnäsiin retriitin alussa. Alla näet hinnat sekä torstai-illasta sunnuntaihin että perjantai-illasta sunnuntaihin. Lisäksi tarjoamme retriitin ja Pitskun päivän 15.6. edulliseen yhteishintaan, ks. alla.

Huomaathan että 1h-huoneita ei ole enää saatavissa. 

RETRIITIN KURSSIOSUUS TORSTAISTA KLO 18 SUNNUNTAIHIN KLO 15.30
Edullisempi hinta 228€ heinäkuun alkuun (1.7.) mennessä ilmoittautuville (maksetaan ilmoittautuessa).
Hinta 1.7. jälkeen 
255€.

RETRIITIN KURSSIOSUUS PERJANTAISTA KLO 18 SUNNUNTAIHIN KLO 15.30.
Edullisempi hinta 178€ heinäkuun alkuun (1.7.) mennessä ilmoittautuville (maksetaan ilmoittautuessa).
Hinta 1.7. jälkeen 205€.

LABBNÄSIN TÄYSIHOITO

torstaista sunnuntaihin
260€/hlö 2h-huoneessa
320€/hlö 1h-huoneessa

perjantaista sunnuntaihin
170€/hlö 2h-huoneessa
190€/hlö 1h-huoneessa

Täysihoito sisältää petivaatteet, pyyhkeet, ateriat ja saunan. Sauna lämpiää halutessamme joka ilta, ja saunasta voimme pulahtaa myös järveen.
Täysihoito maksetaan Labbnäsiin retriitin alussa pankkikortilla tai käteisellä.

Tutustu Labbnäsiin.

Ruokamme Labbnäsissa on laktoositonta kasvis-kalaruokaa. Ilmoitathan mahdolliset erikoisruokavaliot ilmoittautumisen yhteydessä. 

ILMOITTAUTUMISET:
info@laurisiirala.fi tai 045 678 1303.

KALLIO