VALMIINA KAIKKEEN

Loppiaisretriitti Sipoossa 
4.-6.1.2019 

fullsizeoutput_24d7

Miten voin olla valmiina kaikkeen? Onko se mahdollista? Onko se tarkoituksenmukaista? Onko se mahdollisesti vapauttavaa, luovaa, uutta, vai kenties vain ahdistavaa, pelottavaa, rajoittavaa? 

Ihmiskuntana elämme hurjaa, haastavaa ajanjaksoa yhteisellä avaruusaluksellamme, jota myös Tellukseksi tai Maaksi kutsutaan. Katsoessamme yötaivaan tummaan avaruuteen näemme, miten valtavan kokonaisuuden keskellä vaellamme pikkuriikkisenä osana linnunrataa, aurinkokuntaamme. Valtavat voimat liikuttavat ja muuntavat aineen, energian ja tilan yhtälöä suuren suuresta pienen pieneen. Näin on aina ollut ja tulee olemaan. 

Minä, yksilö, olen kuitenkin pienoismalli tuosta suuren suuresta. Olen pikkuruinen yhdistävä osa kokonaisuutta, joka on ajaton, ääretön ja kuolematon. Olen sekä kosmisten lakien että maapallon lakien alainen osa, luomassa mahdollisesti uutta tietoisuutta, joka on valmiina kaikkeen – valmiina myös johonkin uuteen ja uudistavaan, jota kaipaamme ja tarvitsemme.

Ollakseni valmiina kaikkeen minun tulee kyetä hallinnoimaan monien liikkuvien osien alati muuttuvaista ja eläväistä ’cocktailia’. Tarvitsen sitä varten kykyä ja keinoja tasapainottua, tasapaineistua oman elämäni keskellä. Tuo cocktail koostuu elinvoimastani, selkeydestäni, suoruudestani, kyvystäni rentoutua painekenttien liikkuvassa kokonaisuudessa, valmiudestani vastata hetken ja tilanteen tarpeeseen epäilemättä tai syyttämättä itseäni tai toisia, sekä vielä jatkamaan eteenpäin kohtaamistani haasteista huolimatta, ilman jälkipyykkiä. 

Tervetuloa loppiaisviikonlopun retriittiimme tutkimaan kaikkea tätä, sekä myös hiljentymään, kuuntelemaan, kokemaan ja kommunikoimaan yhteytemme kaiken yhdistävään voimaan, elämään ja rakkauteen. Loppiaisena jotain loppuu, jotta jokin uusi saa tilaisuuden alkaa. Uusi vuosi, uuden ajanjakson alku, antaa meille mahdollisuuden uusiutua, olla yhteydessä nykyhetken voimaan, olla enemmän yhdistävä kuin erottava tekijä – ja valmiina kaikkeen. Nyt on aika tiivistää tämä tietotaito uudeksi taidelajiksi niin, että se myös antaa meille voimaa aloittaa seuraava jaksomme ajassa, vuonna 2019.

IMG_8061

Työskentelemme retriitin aikana moniulotteisesti:

  • meditaatio- ja hiljentymisharjoitukset
  • päivittäiset yksinkertaiset jooga/chi kung-harjoitukset
  • viimeisin versio ns. diadi-harjoituksesta
  • tutkimme avoimessa ringissä, minkälaisia oivalluksia, kokemuksia ja hetken ilmentymiä nousee yhteisestä tilastamme
  • hetkestä voivat nousta myös spontaanit luonnolliset liike/ääni-  ja muut harjoitukset
  • tilaa myös levolle ja ulkoilulle

Retriitiin ohjaajana toimii Lauri Siirala. Jooga-/chi kung-harjoitukset aamuin illoin Leena Taanila-Hallin ohjaamana.

Retriitti järjestetään Koulutuskeskus Sopukassa, Sipoossa, lähellä Helsingin rajaa. Sopukkaan pääset myös suoraan bussilla Itäkeskuksesta tai Kampista sekä Porvoon suunnalta.

Nautimme Sopukan herkullisista ja monipuolisista kasvis-kalaruuista: tarjolla on aamiainen, lämmin lounas, kahvit sekä illalla salaattipöytä lisukkeineen. Myös saunat ovat lämpiminä ainakin toisena iltana.

Retriitti alkaa perjantaina klo 16 ja päättyy sunnuntaina klo 16.
Mitään ennakkotaitoja retriittiin et tarvitse. Tervetuloa sellaisena kuin olet!

RETRIITIN HINTA: 198€.
SOPUKAN TÄYSIHOIDON HINTA: 200€ kahden hengen huoneessa tai 210€ yhden hengen huoneessa. Sopukan osuus maksetaan suoraan Sopukalle retriitin alussa.

ILMOITTAUTUMISET:
info@laurisiirala.fi tai 045 678 1303.