Uroboros – retriitti muutoksen maastossa

20.-22.4. Tuomiston kartanolla Karkussa, Sastamalassa.

Miten orientoidun, suunnistan elämäni alati muuttuvassa maastossa? Tiedän ehkä jo suuntani ja aikeeni kohtia seuraavaa rastia. Säätilat kuitenkin muuttuvat, vedenjakajat siirtyvät ja siirtävät kulkijaa uusiin suuntiin, tuntemattomiin tilanteisiin, uusiin kohtaamisiin, uusiin mahdollisuuksiin.

IMG_7211

Uroboros on käärme joka syö omaa häntäänsä. Se on ikivanha symboli tietoisuuden muutoksesta ihmisessä. Symbolit ja myytit toimivat karttana psyyken voimiin ja viisauteen vael-luksellani olemassaolon haastavassa maastossa. Kun poistamme niistä turhan mystifioinnin, tämä vanha työkalu päivittyy elämän tietotaidon käytännönläheiseksi taiteeksi.

Retriitti on vetäytymistä sisimpäämme, jossa jokainen olemme yksin. Samalla vetäydymme normaalin elämämme keskeltä luonnolliseen yhdessäoloon, totuuden poluttomaan maastoon. Uroboros-retriitissä suunnistamme lisäksi myös elämämme rasteilla.

Viikonloppumme aikana tutkimme kulkuamme maan päällä tarot-pakan, sitomattoman kirjan symbolien avustuksella. Tämä ikivanha opas käyttää ihmiskunnan tallentamia myyttejä ja symboleja korttien muodossa, opastamaan meitä, elämän tutkimus-matkailijoita, avaamaan reittiä johonkin uuteen, vielä tuntemattomaan maastoon.

Kuljemme korttien symbolien opastamana. Kukin matkalainen nostaa vuorollaan kortin ohjaamaan matkan seuraavaa askelta. Tutkimme yhdessä kortteihimme liittyvää symbolista viisautta ja näiden tarjoamia käytännön ohjeita, jotka helpottavat suunnistustamme elämämme  joskus monimutkaiselta tuntuvalla taipaleella.

fullsizeoutput_2333Kerromme tärkeitä tarinoita matkastamme toisillemme. Kuuntelemme, pohdimme ja tutkimme mahdollisuuksia matkan rikastamiseen, helpottamiseen, selkeyttämiseen.

Monien ikivanhojen vaellusten aikana me ihmiset olemme oppineet toisiltamme paljon, jakaneet arvokasta kokemusta, leikkineet, laulaneet, tassutelleet omin jaloin, ehkä välillä tanssahdelleetkin, kulun ollessa kevyttä.

Oma aikamme on erilainen, uusi ja haastaa meitäkin olemaan uusia. Autamme itseämme ja toisiamme siirtymään eteenpäin, muuttumaan uutta, vielä tuntematonta kohti, tämän valtavan maanpäällisen elämämme hyväksi.

Lauri Siirala on ohjannut hiljentymistä, läsnäoloa ja tietoisuustyössä ryhmissä ja yksityisesti yli 30 vuoden ajan. Hän käyttää myös symboleja osana itsetuntemustyöskentelyä. Lauri on hyvin kokenut tarotkorttien käyttäjä, joka luo korteilla alati uusia tapoja lähestyä sisäistä ja ulkoista todellisuutta. Ennustamisesta ei korttien käytössä ole kyse vaan siitä, miten symbolit puhuttelevat alitajuntaamme, sekä miten oma tietoisuutemme antaa niiden kautta meille vinkkejä omalla itsetuntemuksen polullamme.

Tuomiston kartano Karkussa, Sastamalassa, luo retriitille tunnelmalliset, kauniit ja kodikkaat puitteet. Tuomistossa on maukasta kasvisruokaa, iso omenatarha, kaunis kurssisali, josta näkymä puutarhaan ja järven yli, ulkonuotiopaikka, pihasauna, ulkolämpöallas, sekä kodikkaat majoitustilat 2-4h huoneissa. Junalla pääsee kävelymatkan päähän, mutta paikka on samalla varsin rauhallinen. 

Retriitti alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy sunnuntaina klo 16.

  • Retriitin hinta 195€ /earlybird 178€ jos ilmoittaudut 15.3. mennessä maksamalla varausmaksun 80€.

    Hinta maksetaan Tmi Dharmenille, ja se sisältää kurssiosuuden, tilavuokrat, saunan ja lämminvesialtaan lauantai-iltana. Loppumaksu maksetaan noin 10 päivää ennen retriittiä. Loppumaksun maksuaikataulu voidaan tarvittaessa myös sopia erikseen.

  • Lisäksi täysihoidon tai ruokailujen hinta Tuomiston kartanolle pe-su: 200€ (majoitus120€ / ateriat 80€).

    On mahdollista osallistua retriittiin myös majoittumatta, jos asut lähiseudulla. Suosittelemme kuitenkin tulemaan koko viikonlopuksi, näin retriitistä tulee itsellesi rauhallisempi ja yhtenäisempi.

    Jos puolestaan kaipaat privaatimpaa yöpymismahdollisuutta, lähialueella on muutama hyvä vaihtoehto. 

  • Jos et majoitu, pelkät ateriat Tuomistolla: 80€

 Tuomiston kartanon perusmenu sisältää laktoosittoman ja gluteenittoman kasvisruuan. Täysin gluteeniton vaihtoehto myös leivän ja jälkiruuan osalta lisää hintaan 10€. Muut erityisruokavaliot otetaan huomioon mahdollisuuksien rajoissa ja hyvissä ajoin ilmoitettuna. Jos erityisruokavaliot sisältävät erikoishankintoja, silloin myös nämä lisäävät hintaa 10€. Mahdolliset keliakiatapaukset tulee tietää vähintään viikkoa ennen retriittiä.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: info@laurisiirala.fi tai 045 678 1303.

Tuomiston kartanon kotisivut: www.tuomistonkartano.fi

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.