IHMEELLISTÄ ELÄMÄÄ – retriitti Kemiönsaarella

LABBNÄS 4.-7.8.2022

Elämän mysteerio kutsuu sitä rakastavia ihmisihmeitä liittymään nykyhetken pyhiinvaeltajien seurueeseen. Oletko Hän?

Saamme jälleen mahdollisuuden kokoontua yhdessä Labbnäsiin vuoden kauneimpana aikana, joka on täynnä elämän tulta ja kypsyvää elinvoimaa. Olemme eräänlainen pyhiinvaeltajien seurue, joka kokoontuu ihmettelemään, antamaan ja vastaanottamaan kokemusta, ravitsemaan itseämme ja toisiamme, hetkestä toiseen, yhdessä ja yksin. Olemme ikuisia kulkijoita pysähtymässä keitaille ja nuotiotulille tapaamaan hengenheimolaisia, rikastamaan itseämme ja toisiamme tiedolla elämän ihmeistä. Kukin vaeltaja vie tätä antia eteenpäin, omalla tavallaan ja tahollaan.

Elämä sisälläni on koostumus tilaa, elinvoimaa, psykofyysistä plasmaa. Se on maasto, jossa kaikki hiukkaset tanssivat yhteistyössä kokonaisuuden hyväksi hetki hetkeltä. Tämä kokonaisuus on parhaimmillaan myös elävä rauhan maasto, jossa on hyvä levätä.

Samalla elän myös maailmassa oman elinkaareni ajan ja osallistun sen tapahtumiin olemassaolon suorassa lähetyksessä. Elävää maastoa sisälläni kuitenkin rakastan, sillä se ei ole riippuvainen olemassaolosta, jossa tapahtuu mitä hyvänsä: niin sotaa kuin välirauhaa, onnistumista ja epäonnistumista, ylä- ja alamäkiä, jatkuvaa muutosta.

Elän vuorovaikuttajana elämän ja olemassaolon välillä. Kuolemattoman ytimeni avautuva älykkyys ja elinvoima ohjaa kulkuani kuolevaisen olemassaolon harjoituskentällä. C’est la vie!

Eräs minulle merkittävä opettaja aikanaan sanoi: elämä ei ole ongelma, joka täytyy ratkaista vaan mysteerio, jota voin ihmetellä ja rakastaa. Minä, ihminen, tämä ruumiillistunut ihme, olen osa elämän mysteeriota. Niin kauan kuin elän ainoastaan rationaalisessa maailmassa, joka on kiinnostunut ensisijaisesti tuloksista, tavoitteista, päämääristä, käsitteiden ja abstraktioiden maailmasta, en voi rakastua tai osallistua tähän ihmeeseen. Jossain vaiheessa – viimeistään, kun olemassaolon työ oman psykofyysisen muotoni kanssa alkaa olla loppusuoralla – totean, että elämän todellinen arvo ei ole tässä vähitellen rapistuvassa muodossa ja sen aikaansaannoksissa vaan elävässä tilassa ja tietoisuudessa, jossa kaikki havaintoni tapahtuu, jossa kaikki hiukkaset liikkuvat ja kuhisevat sisälläni, ja jossa kaikki suunnat ja mahdollisuudet avautuvat, kun avautuvat.

Kun muistan ihmetellä tätä ihmettä, olen Ihminen, välittömässä yhteydessä elämän ihmeeseen. Kun unohdan ihmetellä tätä, tylsistyn. Aina kuitenkin joku tai jokin muistuttaa minua siitä, ja voin elävöityä ihmettelemään, olemaan yhtä tämän elävän koostumuksen kanssa ja kiittää siitä, että saan yhä olla mukana elämän loputtomassa tanssissa. Sillä loppua elämälle ei ole, vaikka kaikki vaiheet elämääni loppuvat yhtä varmasti kuin ne ovat alkaneet.

Maaäidin rakkaus omaa muotoaan, minua, kohtaan, herättää minut myös syvenevään yhteyteen ympäröivän muun luomakunnan kanssa. Toisen kohtaaminen on niin ikään oleellinen osa ihmeellistä elämää. Jokaisen toisen kohtaaminen on mahdollisuus yhteyden avautumiselle, sisälläni ja välillämme. Siitä syntyvä vuorovaikutus johtaa joskus myös rakkauden ihmeisiin.

Oma vastuuni on miten vastaan nykyhetkeen, siihen minkä kanssa resonoin ja mihin tilaan yhdyn ollessani yksin tai toisten kanssa. Ollessani etsimässä elävää yhteyttä välillemme, minun on löydettävä yhteys ensin sisältäni. Samalla havainnoin, mikä on mahdollista toisen kanssa tässä hetkessä, miten toinen minulle vastaa. Se on vuorovaikutusta ilman vaatimusta, kuulolla oloa, kunnioitusta toista ja kokonaisuutta kohtaan. Siitä syntyy seuraava ihmettelevä askel, ja elämä liikkuu eteenpäin, ikuisesti, nyt.

Tervetuloa elämän mysteerion rakastajien retriittiin Labbnäsin viihtyisissä puitteissa!

Pidennetyn viikonlopun aikana meillä on mahdollisuus monipuoliseen työskentelyyn, virkistymiseen ja lepoon. Hiljennymme, rentoudumme, päästämme irti, rohkenemme, kohtaamme toisiamme ja tutkimme kokemuksemme kenttää omassa ja yhteisessä tilassamme. Labbnäsissa saamme nauttia kauniista luonnosta ja hyvästä kasvis-kalaruuasta. Sauna on käytössämme joka ilta, ja järveen voi pulahtaa saunomattakin.

Teemme monenlaisia hiljentymis- ja läsnäoloharjoituksia, sekä omassa tilassamme että vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Avaamme yhteistä tilaa puhumalla ja tutkimalla elämää nykyhetkessä ja elämämme tässä vaiheessa, sekä yhteisesti että yksittäisissä kohtaamisissa. Harjoituksiin ei tarvita ennakko-osaamista. Monet harjoitukset syntyvät myös yhteisestä läsnäolosta, eli luomme niitä yhdessä.


Retriitissä on tänäkin vuonna ohjaamassa myös Malla Helenius ja Alma Sipilä:


Malla: ”Minulla on pitkä kokemus työstä fysioterapeuttina. Retriitissä edesautan pyhän ja kunnioittavan yhteyden muodostumista oman kehon kanssa. Keinoinani ovat läsnäoleva, kuunteleva kosketus ja liike.”

Alma: ”Olen tanssiva laulaja-lauluntekijä ja ammattikuuntelija (psykologi), jolle liike ja ääni ovat ennenkaikkea laskusiltoja takaisin omaan kehooni, elävästi tähän hetkeen. Tulen Labbnäsiin tutkimaan, kuuntelemaan, liikuttumaan ja leikkimään, iloitsemaan ilman syytä – musiikin, liikkeen ja vapaan ilmaisun kautta.

KÄYTÄNNÖN JÄRJESTELYT

Otamme järjestelyissä huomioon vallitsevan koronatilanteen. Huomaathan että tilanteesta riippuen osallistujamaksimi voi olla normaalia pienempi.

Labbnäsin liiterirakennus, jossa kokoonnumme, on iso ja ilmava tila. Työskentelemme luovasti vallitsevassa tilanteessa, sellaisena kun se avautuu.

Labbnäs noudattaa yleisiä hygieniaohjeita siivouksissa ja tarjoiluissa. Ruokasaleissa on runsaasti tilaa, ja ulkosalla voi myös syödä, jos sää sallii. Rantasauna on käytössämme joka ilta, jos niin haluamme.

Jos sinun on vaikea päästä Labbnäsiin torstai-illaksi, voit kysyä mahdollisuudesta tulla vasta perjantaina. Ensisijaisesti kuitenkin otamme mukaan koko retriitin ajaksi tulevia osallistujia, majoituskapasiteetin mukaan.

AIKATAULU JA HINNAT

Retriitti alkaa torstaina klo 18 päivällisellä ja päättyy sunnuntaina loppukahviin klo 15.30 mennessä.
Labbnäsiin pääsee oman auton lisäksi myös bussilla, joskin vuoroja on nykyään niukalti. Eniten yhteyksiä on Turusta, mutta myös Helsingistä pääsee Labbnäsiin klo 12.05-14.57 (lyhyt vaihto Salossa, josta bussi Taalintehtaalle). Kimppakyydit ovat suositeltavia, ja jos haluat tarjota kyytiä, ilmoita siitä meille (ja mistä olet tulossa), niin voimme välittää yhteystietoja. Paluubussi Labbnäsista sunnuntaina lähtee klo 15.30, mutta jos kyydit onnistuvat, voimme jatkaa retriittiä klo 15.30 asti.

RETRIITIN KOKONAISHINTA sisältää kurssiosuuden ja täysihoidon.
Kurssiosuus maksetaan T:mi Dharmenin tilille (ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan vähintään varausmaksu 50€). Täysihoito maksetaan Labbnäsin tilille viikkoa ennen retriittiä. Kokonaishinta on 503-580€, riippuen siitä ilmoittaudutko 1.7. mennessä vai sen jälkeen, ja siitä, majoitutko yhden vai kahden hengen huoneessa.

RETRIITIN KURSSIOSUUS Earlybird-hinta 235€ heinäkuun alkuun (1.7.) mennessä ilmoittautuville. Varaat paikkasi maksamalla vähintään varausmaksun 50€. Loppuosa 185€ maksetaan 2 viikkoa ennen retriitin alkua, tai sovitusti kahdessa erässä.
Hinta 1.7. jälkeen 265€, voi maksaa myös kahdessa erässä.

LABBNÄSIN TÄYSIHOITO TORSTAI-ILLASTA SUNNUNTAI-ILTAPÄIVÄÄN

Sisältää ateriat, majoituksen, lakanat & pyyhkeet ja saunan.

  • 310€/hlö 1h-huoneessa
  • 265€/hlö 2h-huoneessa

Myös pari telttapaikkaa on tarjolla hintaan 160€, jos talon majoituskapasiteetti täyttyy. Tiedustele tästä jos se mahdollisuus kiinnostaa.

Täysihoito maksetaan ennen retriittiä Labbnäsin tilille. Huoneiden luovutus tapahtuu sunnuntaina klo 12 mennessä ellei toisin mainita.

Ruokamme retriitin aikana on laktoositonta kasvis-kalaruokaa. Kerrothan mahdolliset erikoisruokavaliot ilmoittautumisen yhteydessä. Viime hetken ilmoittautujille emme voi taata erikoisruokavaliota.

Labbnäsiin ei voi valitettavasti tuoda koiria.

PERUUTUKSET

Mikäli retriitti joudutaan perumaan, palautamme kurssimaksut. Tai jos haluat tukea toimintaamme, voit jättää osan tai koko maksamasi summan käytettäväksi tuleviin tapahtumiin tai yksityisohjaukseen.

Ole hyvä ja saavu ainoastaan terveenä. Mikäli tunnet itsesi sairaaksi retriitin alla, ilmoita tästä välittömästi.

Muissa kuin selkeissä sairastumistapauksissa emme hyvitä maksettuja osallistumismaksuja ilman pakottavaa syytä.

ILMOITTAUTUMISET:
info@laurisiirala.fi tai 045 678 1303

Laurin ja Iinan kuva Auli Kukkonen
Kansikuva Martin Oslic
Labbnäs-kuvat Iina Pennanen
Mallan kuva Johanna Kaisjoki