ELÄVÄ PALANEN MAATA

Kesän retriitti Kemiönsaarella, Labbnäsissa 23.-26.7.

Olen palanen maata, joka kuhisee elämää, aineetonta mutta silti todellisinta, jonka tiedän. Minun tehtäväni ihmisyksilönä on luoda tietoinen yhteys elävään rihmastoon omassa ruumiissani, nykyhetkessä, ainoassa todellisuudessa, joka minulla on. Sen kautta voin luoda lisää tilaa rakkaudelle maan päällä, jossa sitä kipeästi tarvitaan kaiken elävän hyväksi.

Ihmiskunnan tila on siinä pisteessä, että on minun, jokaisen minun, on havahduttava omaan vastuuseeni tästä palasesta; vastuussa eivät ole vanhempani, puolisoni, uskonnot eivätkä poliitikot.  

Olemme kulkeneet evoluutiomme eri vaiheissa lähelle kuoleman varjon maastoa. Oman ajanjaksomme haaste on vallitseva pandemia, joka kutsuu ihmiskuntaa katsomaan mistä on aika luopua, kun vanha ja totuttu on tullut tiensä päähän.

Kuolema menneelle tai tulevalle ei ole helppoa, mutta se on yksinkertaista. Sen haaste ja kutsu ilmenee kun aika on, ja se on nyt. Uuteen alkuun liittyy aina joku uhraus, jotta uudelle olisi mahdollisuus. Liittoutumalla nykyhetken voimaan annan mahdollisuuden tälle palaselle maata olla viimeisin versio omaa potentiaalisuuttani, ennenkokemattomana, nyt.

Minusta on luotu ainutkertainen palanen maata, sillä kukaan toinen ei voi olla sitä, mitä minä olen. Eikä ole toista samanlaista hetkeä kuin nyt. On vain tämä hetki, tämä tila, tämä yhteys.

Tämän tilan ja yhteyden löytäminen ja sen kuunteleminen tässä palasessa maata on tärkeintä työtä, mitä voin tehdä oman elämäni ja yhteisen elämämme hyväksi.

Tervetuloa kesän monimuotoiseen retriittiin kauniissa Labbnäsissa!

Lauri Siirala

Pidennetyn viikonlopun aikana meillä on mahdollisuus monipuoliseen työskentelyyn, virkistymiseen ja lepoon. Saamme hiljentyä, rentoutua, päästää irti vanhasta, avautua uudelle, kohdata toisiamme sekä tutkia yhteyttä omassa ainutkertaisessa tilassamme kuin myös välillämme. Voimme nauttia kesäisestä luonnosta sekä herkullisesta kasvis-kalaruuasta. Sauna on käytössämme joka ilta, jos haluamme saunoa, ja järveen voi pulahtaa saunomattakin.

Teemme monenlaisia hiljentymis- ja läsnäoloharjoituksia, osa liikkeen ja äänen avulla, osa hiljaisuudessa, osa kommunikaatiossa toisten kanssa. Avaamme yhteistä tilaa puhumalla ja tutkimalla missä olemme menossa elämämme tässä vaiheessa, sekä yhteisesti että yksittäisissä kohtaamisissa. Harjoituksiin ei tarvita mitään ennakko-osaamista, ja on parasta, jos voit tulla mukaan ilman odotuksia tai asenteita. Monet harjoitukset syntyvät myös yhteisestä läsnäolosta, eli luomme niitä yhdessä.

Osia retriitistä tulevat iloksemme ohjaamaan tälläkin kertaa MALLA HELENIUS ja ALMA SIPILÄ.

Malla

MALLA: ”Työssäni fysioterapeuttina olen saanut perustan kehon toiminnan ymmärtämisestä. toisen ja omaa kehoa havainnoimalla olen nähnyt sen, miten asennon tai liikkeen pieni muutos voimaannuttaa ja elävöittää. Retriitissä johdatan sinua tälle tutkimusmatkalle monin eri keinoin.”

03-alma

ALMA on laulaja-lauluntekijä, psykologi ja tanssiva:Tanssi ja laulu; liike ja ääni ovat minun väyläni laskeutua syvästi omaan kehooni. Mitä vahvemmin olen kehossani, sitä elävämmäksi tulen. Heinäkuun retriitissä tulen seikkailemaan kanssasi liikkeen, äänen ja musiikin maastosta. Tutkimme kosketusta ilman kosketusta, yhteyttä ilman välitöntä läheisyyttä. Sitä viisautta, jota keho kantaa mukanaan, aina. Sekä luovuutta, leikkiä ja iloa – tämän kehon ei-niin-salaisia voimavaroja – välillä piilossa pinnan alla, mutta tallessa siellä, aina.”

Retriitin kokonaisuudesta vastaa
LAURI SIIRALA.KÄYTÄNNÖN JÄRJESTELYT JA VAROTOIMET

Huomaathan että vallitsevan koronatilanteen vuoksi osallistujamaksimi on normaalia pienempi, jotta kaikilla on mahdollisuus majoittua 1h-huoneessa. Toki pariskunnat, perheenjäsenet jne. majoitamme 2h-huoneisiin, toiveiden mukaan.

Otamme järjestelyissä huomioon yleiset hygieniasuositukset ja turvavälit. Kokoonnumme mahdollisimman paljon ulkona, ja saatamme ajoittain tehdä harjoituksia myös pienemmissä ryhmissä. Labbnäsin liiterirakennus, jossa yleensäkin kokoonnumme, on iso ja ilmava tila, josta saa ovet auki kahdelta puolelta. Työskentelemme luovasti uudessa tilanteessa, sellaisena kun se avautuu.

Labbnäs noudattaa THL:n ohjeita siivouksissa ja tarjoiluissa. Ruokasaleissa on runsaasti tilaa, ja ulkosalla voi myös syödä, jos sää sallii. Tarvittaessa järjestämme porrastetun saunomismahdollisuuden. Rantasauna on käytössämme joka ilta jos niin haluamme.

Jos sinun on vaikea päästä Labbnäsiin torstai-illaksi, voit kysyä mahdollisuudesta tulla vasta perjantaina. Ensisijaisesti otamme tällä kertaa kuitenkin koko retriitin ajaksi tulevia osallistujia majoituskapasiteetin ollessa normaalia pienempi.

AIKATAULU JA HINNAT

Retriitti alkaa torstaina klo 18 ja päättyy sunnuntaina klo 15.30.

Labbnäsiin pääsee oman auton lisäksi myös bussilla, muutaman kerran päivässä. Eniten yhteyksiä on Turusta, mutta Helsingin ja Salon suunnalta tulee ja Labbnäsista lähtee myös yksi iltapäivävuoro.

RETRIITIN HINTA
Kokonaishinta sisältää kurssiosuuden ja Labbnäsin täysihoitohinnan. Kurssiosuus maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä T:mi Dharmenille ja Labbnäsin osuus retriitiin alussa Labbnäsiin. Kokonaishinta on 488- 535€, riippuen siitä ilmoittaudutko 1.7. mennessä vai sen jälkeen, ja siitä, majoitutko yhden vai kahden hengen huoneessa.

RETRIITIN KURSSIOSUUS TORSTAISTA SUNNUNTAIHIN
Earlybird-hinta 228€ heinäkuun alkuun (1.7.) mennessä ilmoittautuville (maksetaan ilmoittautuessa).
Hinta 1.7. jälkeen 255€, voi maksaa myös kahdessa tai kolmessa erässä.

RETRIITIN TÄYSIHOITO TORSTAISTA SUNNUNTAIHIN
Täysihoito sisältää petivaatteet, pyyhkeet, ateriat ja saunan. Täysihoito maksetaan Labbnäsiin retriitin alussa pankkikortilla tai käteisellä.


280€/hlö 1h-huoneessa (koronarajoitusten vuoksi tänä vuonna alennus normaalista hinnasta 320€).
260€/hlö 2h-huoneessa.

Myös pari telttapaikkaa on tarjolla, jos talon majoituskapasiteetti täyttyy. Tiedustele tästä jos se mahdollisuus kiinnostaa.

Tutustu Labbnäsiin.

Ruokamme Labbnäsissa on laktoositonta kasvis-kalaruokaa.

PERUUTUKSET

Mikäli koronatilanne hankaloituu ja retriitti joudutaan perumaan, palautamme kurssimaksut. Tai jos haluat tukea toimintaamme, voit jättää osan tai koko maksamasi summan käytettäväksi tuleviin tapahtumiin tai yksityisohjaukseen.

Ole hyvä ja saavu ainoastaan terveenä. Mikäli tunnet itsesi sairaaksi tai huonovointiseksi retriitin alla, ilmoita tästä välittömästi.

Muissa kuin sairastumistapauksissa emme hyvitä jo maksettuja osallistumismaksuja ilman pakottavaa syytä.

ILMOITTAUTUMISET:
info@laurisiirala.fi tai 045 678 1303

Kerrothan mahdolliset erikoisruokavaliot ilmoittautumisen yhteydessä.