MAALIS – ZETRIITTI

Reikiä aineesta tilaan – olohuoneretriitti
Zoom-etäyhteydellä 6.3.

Tervetuloa kevättalven pieneen retriittiin Zoom-etäyhteydellä, jolla voimme kaukanakin toisistamme kokoontua yhdessä hiljentymään, harjoittamaan ja ihmettelemään elämän monia ulottuvuuksia. Voimme luoda keskellemme yhteisen olohuoneen, jossa kohtaamme. Tämä olohuone on todellisuudessa äärettömän avara ja kaiken yhdistävä tila, vaikka olemmekin fyysisesti yksin omissa olohuoneissamme.

Talven lumihiutaleet auttavat huomaamaan aivan uuden maisemakudoksen, joka on vähemmän aineellinen ja jossa on enemmän tilaa. Maailmasta tulee todellisuudessa maan ja ilman uusi yhtälö: enemmän tilaa, vähemmän ainetta. Tilan ja aineen yhtälössä on uutta elinvoimaa, hiukkasten tanssia, joka kulkee vaivatta muodonmuutostaan kiinteän ja vähemmän kiinteän välimaastossa.

Tiukkapipo muuttuu harsohatuksi, ihon pinta huokoiseksi, hienonhienoksi hengittäväksi pinnaksi, joka yhdistää sisäisen ja ulkoisen tilan aineen ja elinvoiman yhtälöksi. Maa ja ilma, aine ja elinvoima tilassa yhtyvät evoluution painekentässä, omassa ruumispsyykessäni, uudeksi ihmisihmeeksi.

Tämä on reikien syntyä, rei’itystä, jonka avulla lävistän vanhojen aikansa eläneiden uskomusten, tapojen ja tottumusten tiukkapipoiset vanhat myssyt, kuosit ja vaatekerrat. Siten lapsen kaltaisena näen aivan uudella tavalla, ettei keisarilla tarvitse olla mitään uusia vaatteita.

Huokosia täynnä oleva, elämän henkeä hengittävä, elämän täyttämän ruumiini henki huokuu aineeni lävitse tilaan, maa-ilmaan. Se huokuu sinne luomaan sellaista tietoisuuden uutta taajuutta, jota nykyinen maailma eniten kaipaa; elävää, luovaa, tietoista rakkautta, yhteyttä rakkauden kaiken yhdistävään voimaan.

Reikien luominen on erittäin yksinkertaista. Lapset osaavat sen hyvin ennen kuin menettävät yhteyden olemassaolon, vanhan maailmamme pukiessa heidät (siis meidät) nykyaikaisen tiukkoihin pukuihin, joissa ei ole tarpeeksi reikiä.

Tervetuloa mukaan puhaltamaan ja hengittämään reikiä omiin vanhoihin vaatekertoihisi. Saatat paljastaa itsessäsi sen hengittävän kerroksen, joka yhdistää toisiinsa aineen ja tilan, maan ja ilman, yhdistää toisistaan erilliset. Luokaamme rei’ittämällä vähitellen uusi maailma vanhoista aineksista.

Miniretriittimme on jälleen kolmiosainen rokotus aikaa vastaan. Se koostuu kolmesta osasta päivän eri aikoina. Vietämme päivän menneisyyden ja tulevaisuuden välissä, ajattomassa tilassa.

  1. Väylän avaaminen – aamun meditaatio/harjoitus (klo 8.45 – 9.30). 
  2. Rei’itystä – sessio (klo 14.30 – 17, välissä tauko).
    Tutkimme energeettisesti maastoa, jossa olemme nyt sekä siirtymistä tilavampaan todellisuuteen. Olemme jokainen eläviä heijastuspintoja, ja havaintomme jakaminen tarjoaa sysäyksiä, jotka aktivoivat omaa ja yhteistä tajuntaamme. Tila on avoin monimuotoiseen tutkimiseen ja vuorovaikutukseen. 
  3. Kohti yön näkymätöntä työtä  – rei’itys jatkuu yhteisellä tutkimusmatkalla ja illan hiljentymisharjoituksella klo 19.30-21

Ehdotamme että käytät päivän kokonaisuudessaan mahdollisuuksiesi mukaan rauhalliseen olemiseen, ulkoiluun ja lepoon. Voit tehdä kaikesta toiminnastasi harjoituksen, joka auttaa sinua lujittumaan olemisen tilaan. Me tarjoamme siihen rungon ja tuemme sinua harjoituksessasi.

Ilmoittautuneille lähetetään linkki tapahtumaan. Tarvittaessa autamme sinua etukäteen etäyhteyden luomisessa, jos se ei ole ennestään tuttu asia. 

Osallistumismaksu 36€ / työttömät, eläkeläiset, opiskelijat 30€. 

Mukaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia jotta aikaa riittää keskinäiselle vuorovaikutukselle.

Ilmoittautumiset: 
info@laurisiirala.fi tai p. 045 678 1303.