LOPPIAISEN MINIRETRIITTI OLOHUONEESSA

KOLMIOSAINEN ROKOTUS AIKAA VASTAAN
6.1.2021

Kulunut vuosi on ollut täynnä menetyksiä. Jokainen on joutunut päästämään irti jostain; jotkut terveydestään, hengestäänkin, monet toimeentulostaan, tottumuksistaan, tavanomaisista kuvioistaan. Varmaan jokaista meitä on jokin menetys koskettanut. Kuitenkin myös uusia väyliä, tiloja ja mahdollisuuksia on avautunut ja avautumassa. Yksi niistä on mahdollisuus erilaiseen pieneen retriittiin, jossa voimme eri puolilta Suomea ja kauempaakin kokoontua yhdessä avaamaan alkanutta vuotta.

Monet teistä ovat osallistuneet vuoden alun retriittiin kanssamme menneinä vuosina. Tänä Loppiaisena emme voi olosuhteiden johdosta kokoontua yhdessä ulkoiseen olohuoneeseen. Sitä mahdollisuutta odotellessamme meillä on käytössämme nykyajan ihme nimeltä etäyhteys. Sen avulla voimme luoda yhteisen olohuoneen, jossa kohtaamme. Tämä olohuone on todellisuudessa äärettömän avara ja kaiken yhdistävä tila, vaikka olemmekin fyysisesti yksin omissa olohuoneissamme. 

Loppiainen tarkoittaa siirtymää. Retriitti tarkoittaa seisahtamista nykyhetken voimaan. Se on siirtymistä ajan janasta nykyhetken ajattomaan, elämää kuhisevaan vanaan, ulkoisesta sisäiseen, ajattelusta olemisen voimalaan. Olohuone on huone, jossa elän ja olen olemassa. Olemisen tila löytyy ruumiini sisältä, ainoastaan sieltä ja ainoastaan nyt. Kaiken hiljentymisen, vetäytymisen, ajasta poistumisen tarkoitus on avata väylä olemisen tilaan. Ja missä yksi tai kaksi kokoontuu yhteen, yhteydessä olemisen elävöittävään voimaan, siellä minä, elämä, olen, kuten monet meitä edeltäneet ovat ilmaisseet omilla sanoillaan. Kokoontuessamme yhteen voimme lujittaa tietoisen olemisen avartavaa voimaa itsessämme ja tukea sitä toisissamme.

Jokainen meistä edustaa jotain tietoisuuden ainutlaatuista säiettä tai taajuutta. Olemisen yhdistävässä tilassa, ajatusten poistuessa olohuoneestamme, tämä voima välittyy ja välittää toisillemme jotakin todellista ja hyvää. Se on uutta alkemiaa uudelle ihmiselle. Olethan hän? Olet hän!

Miniretriittimme on kolmiosainen rokotus aikaa vastaan. Se koostuu kolmesta osasta päivän eri aikoina. Saamme luopua menneestä, syntyä uudelleen ja luoda uudesta jotain todellista. Vietämme tämän päivän menneisyyden ja tulevaisuuden välisessä ajattomassa tilassa nimeltä NYT.

  1. Väylän avaaminen – aamun meditaatio/harjoitus (klo 8.45 – 9.30). 
  2. Kutomassa uuden vuoden räsymattoa – sessio (klo 14.30 – 17, välissä tauko).
    Tutkimme aamuharjoituksen avulla sitä maastoa, jossa olemme kukin menossa omalla vaelluksellamme. Olemme jokainen eläviä heijastuspintoja, ja havaintomme jakaminen tarjoaa sysäyksiä, jotka aktivoivat omaa ja yhteistä tajuntaamme. Tila on avoin monimuotoiseen tutkimiseen ja vuorovaikutukseen. 
  3. Matkalla kohti yövuoroa – illan hiljentymisharjoitus elävässä olohuoneessa klo 20-21.

Ehdotamme että käytät päivän muutkin ajat mahdollisuuksiesi mukaan rauhalliseen olemiseen, ulkoiluun, muuhun fyysiseen harjoittamiseen, lepoon sekä ruokailuun. Voit tehdä kaikesta toiminnastasi tietoisuusharjoituksen, joka auttaa sinua lujittumaan olemisen tilaan. Me tarjoamme siihen rungon ja tuemme sinua harjoituksessasi.

Miniretriitti toteutetaan Zoom-etäyhteydellä. Ilmoittautuneille lähetetään linkki tapahtumaan. Tarvittaessa autamme sinua etukäteen etäyhteyden luomisessa, jos se ei ole ennestään tuttu asia. 

Osallistumismaksu 35€ / työttömät, eläkeläiset, opiskelijat 29€.

Mukaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia jotta aikaa riittää keskinäiselle vuorovaikutukselle.

Ilmoittautumiset:
info@laurisiirala.fi tai p. 045 678 1303.