KOSKETUKSISSA – PÄIVÄ HELSINGISSÄ

Kosketuksissa2

Lauantai 15.6. klo 10-18
Pitäjänmäen kulttuurikirkossa

Päivä kuulolla olemiselle, kohtaamiselle ja puolitielle

Mikä elävöittää kohtaamisen? Miten kohtaan itseni ja toisen ilman kipua tai menneisyyden taakkaa? Mitä on kohtaaminen puolitiessä? Millainen on yhteys, joka ei koske vaan koskettaa? 

Päivämme Pitskussa on tutkimusmatkaa kuulolla olemiseen, puolitiessä kohtaamiseen ja  koskettamiseen. Tutkiminen on ei-tietämistä. Päivän ajan tutkiskelemme yhteyttä itseemme ja siihen, mikä meidät yhdistää toisiimme ihmeellisenä elävänä koreografiana, lähestymisenä ja etääntymisenä. Kuuntelemme miten ja missä kohtaamisen hienovarainen energia kulkee, ja mistä puolitien kohta löytyy.

Pysymme siis kosketuksissa niin sisäänpäin kuin ulospäin, harjoittaen kokonaisuudelle kuulolla olemista. Luomme luottamusta oman kehomme viisauteen, ilman epäilyä.

Koskettaminen on myös keino pysyä kosketuksissa. Yhdistävä koskettaminen on myös kuuntelemista, katselemista, olemista, kiireettömyyttä, vuoropuhelua, olipa sitten kyseessä toisen keho tai oma keho. Tämä on tae sille, ettei koskettaminen koske vaan avaa tilaa vaikkapa rakkaudelle. Kosketukseen on hyvä liittää myös kommunikaatio, ääni ja hengitys. On tärkeää löytää sanat silloin, kun niillä on väliä, vaikka kaikille hetkille ja asioille ei aina ole sanoja.

Luomme yhdessä päivästä hiljentymisen, kuuntelemisen ja koskettamisen vitaalista ja kunnioittavaa ’jammailua’.

Päivän ohjaavat Lauri Siirala ja Malla Helenius. Malla tuo omalta osaltaan päivään koskettamisen ja kosketuksissa olemisen ihmettelyä ja tutkimista. Malla on tehnyt kosketustyötä fysioterapeuttina  yli 30 vuotta ja tietää, miten läsnäoleva koskettaminen ohjaa itse itseään ja on kokonaisvaltaisesti hyväätekevää sekä vastaanottajalle että antajalle. Itsetuntemus- ja tietoisuustaitojen omaksuminen on ollut merkittävä tekijä Mallan elämässä viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajan.

”Sisäinen hyvinvointini ja siitä vastuun kantaminen on kaiken A ja O.”
Mallan työstä voit lukea lisää:  https://www.sunergo.fi

PÄIVÄN HINTA 89€, jos ilmoittaudut 17.5. mennessä. Hinta tämän jälkeen 112€. 

Pidämme päivän aikana lounastauon. Lounasvaihtoehtoina ovat lähistöllä sijaitseva vietnamilainen ravintola, läheinen palvelutalo, tai omat eväät. Päivän aikana on tarjolla teetä ja kahvia.

KOMBOTARJOUS: KOSKETUKSISSA-PÄIVÄ PITSKUSSA JA KESÄN RETRIITTI:
Pitskun päivä ja Labbnäsin retriitti YHDISTÄVÄ TEKIJÄ (1.-4.8. Kemiönsaarella) muodostavat toisiaan tukevan kokonaisuuden. Mikäli tulet molempiin, tarjoamme kurssien yhteishinnaksi vain 275€ + Labbnäsin täysihoitomaksu. Voit kuitenkin yhtä lailla osallistua pelkästään Pitskun päivään tai  pelkästään Labbnäsin retriittiin.

ILMOITTAUTUMISET:
info@laurisiirala.fi tai 045 678 1303