JUURI NÄIN, JUURI NYT

LAUANTAIT TAMPEREELLA 14.9. JA 5.10.

Taidetila Pelto, Mariankatu 24 sisäpiha,
klo 11-17 (välissä lounastauko).

dav

Tietoisuus on kykyä vastata hetken, tilan ja tilanteen tarpeeseen luovasti, spontaanisti ja selkeästi.

Tietoisen elämän tarkoitus on avata, kutsua, näyttää ja todistaa meille, että mikään ei ole mahdotonta; se mikä on mahdollista, on mahdollista nyt ja toteutuessaan aina täydellistä, juuri näin juuri nyt.

Tämä on kultaisen keskitien voiman ja taidonnäytön ihme. Silloin vuoret väistyvät ja laaksot täyttyvät täydentämään toisiaan kaikensisältäväksi todellisuudeksi, kokonaisuuden tanssiksi. 

Vastuuni tässä elämän ja olemassaolon ristiaallokossa on ensisijaisesti pitää huolta siitä, etten päästä mieltäni hallitsemaan nykyhetkeä. Tehtäväni on katsoa joka hetki, että tässä hetkessä minulla ei ole mitään hätää nyt, enkä saa lähteä huolehtimaan mielessäni mistään. Toimia ehkä voin, mutta en lähde spekuloimaan millään tulevalla, enkä lähde heijastamaan mitään mennyttä. Tämä on yksinkertainen vastuuni, niin että voin vastata hetken tarpeeseen. Minun on kuitenkin oltava tarkkana kuin porkkana, että olen läsnä juuri näin, juuri nyt.

Tämä on niin yksinkertainen asia. Silloin ei ole tilaa mielessäni lähteä spekuloimaan millään sellaisella, mille en voi tehdä mitään. En voi tehdä mitään menneisyydelle, en voi tehdä mitään tulevaisuudelle. Suuntaan sinne minne suuntaan, vastuunani tämä yhteys. Jos minulla ei ole tätä yhteyttä elämään, sen todellisuuteen nyt, niin putoan hyvin nopeasti siltä kultaiselta keskitieltä, jota rakastan.

Tätä harjoitusta tutkimme ja avaammme näiden päivien ajan, käyttäen tutkimusvälineinä omaa havaintokykyämme, aistejamme, elinvoimaamme ja omaa senhetkistä arkipäivän todellisuuttamme, jatkuvasti avautuvalla matkallemme uuteen.

Työkalujamme ovat yksinkertainen hiljentyminen tähän hetkeen eli siihen mitä on, siis meditaatio sen monissa eri muodoissa, sekä liike, ääni, puhe ja koskeutus, hetken, tilan ja tilanteen mukaan, juuri näin, juuri nyt. 

Kumpikin lauantai on oma kokonaisuutensa, mutta ne toisaalta tukevat prosessina toisiaan. Sen vuoksi suosittelemme osallistumista molempiin päiviin, jos sinulla on siihen tilaisuus. Yhtä lailla voit kuitenkin tulla vain jompaan kumpaan päivään. Päivät ovat myös mahdollisuuksia omalle sitoumukselleni tutkia ja välittää sitä, mikä yhdistää meidät johonkin hyvään, jolla ei ole vastakohtaa, olosuhteista ja tilanteista riippumatta.

OSALLISTUMISMAKSU

Earlybird-hinta 65€/päivä

31.8. mennessä ilmoittautuneille syyskuun päivän osalta,

20.9. mennessä ilmoittautuneille lokakuun päivän osalta.

Earlybird-ilmoittautumisajan jälkeen osallistumismaksu 75€.

Yhteishinta 109€, jos tulet molempiin päiviin.

ILMOITTAUTUMISET:

info@laurisiirala.fi tai 045 6781303.