UROBOROS – MUUTOKSEN PIENRYHMÄT TRE

UROBOROS JA KOHTALOTTARET
Muutoksen pienryhmät olohuoneessa

Uroboros-käärme, joka syö omaa häntäänsä, on ikivanha symboli tietoisuuden muutoksesta ihmisessä. Kreikkalaisen mytologian Kohtalottaret, Moirat, joista yksi kehrää, toinen kutoo ja kolmas leikkaa, ovat myös symboleja muutokselle ja elämän kiertokululle. Ne ovat hyviä osviittoja vaelluksellani olemassaolon haastavassa maastossa. Symbolit elävät, elävöittävät, muuttuvat ja auttavat minua näkemään selkeämmin, olemaan kuulolla, sormituntumassa, sekä käsittelemään jokapäiväisen elämäni tilanteita, askel kerrallaan.

Päiviemme aikana tutkimme muutoksen voimia ja rytmiä niin omassa kuin yhteisessäkin elämässämme. Tuomme elämämme tilanteet ja haasteet mukanamme, ja etsimme uusia tapoja kulkea eteenpäin kasvavalla selkeydellä.

Apuvälineenämme käytämme myyttien ja symbolien rikasta kulttuurihistoriallista aarrearkkua, tarot-pakkaa. Symbolit toimivat karttana ihmiskunnan psyyken voimiin, viisauteen ja syövereihin. Kun poistamme niistä turhan mystifioinnin, tämä vanha työkalu päivittyy elämän tietotaidon käytännönläheiseksi taiteeksi. Sen muodot ovat meille jokaiselle yksilöllisiä mutta samalla aina suurempaan näkökulmaan yhdistäviä.

Työskentelemme pienessä ryhmässä (max 8 osallistujaa) tutkien elämämme viimeisimpää vaihetta, kuten myös sitä, mistä olemme valmiit luopumaan itsessämme tai elämässämme, jotta uudelle olisi tilaa. Tarpeemme luoda ja luopua, luopua ja luoda, on sekä yksilöllinen että yhteinen.

Kaikki tämä tapahtuu luonnollisesti, kunhan suostun olemaan juuri se elävä symboli eli elämän muoto, joka olen juuri nyt, jatkuvan muutospaineen alaisena. Olen itse siis elävä tarotkortti, mukana suuressa korttipakassa, luomassa nahkaani, jotta alati uusi elinvoima voi luoda kauttani uutta elämää. 

Osa työskentelyämme on aina elävän läsnäolon avaamista ja tutkimista yhdessä, syvenevästi. Kyky katsoa, olla kuulolla ja käsinkosketettavassa yhteydessä todelliseen nykyhetkessä on tärkeintä lukutaitoamme.

IMG_6034


Päivät ovat jokainen sisällöltään erilaisia. Voit osallistua koko sarjaan tai yksittäin.

lauantai 17.2. klo 14-18.30
sunnuntai 11.3. klo 12-16.30
lauantai 12.5. klo 14-18.30

Paikka:
 Olohuoneemme Etelä-Hervannassa, Simo Kaarion katu 13

Osallistumismaksu: 
60€/kerta tai 150€/kolmen kerran sarja, sisältäen kahvi/teetarjoilun.

Ilmoittautuminen:
info@laurisiirala.fi tai 045 678 1303