RETRIITTI LÄSNÄOLON MAJATALOSSA 2023

Labbnäs, Kemiönsaari 20.-23.7.23

Tämä on kutsu sinulle tulla mukaan kanssamme kesän ainutlaatuiseen retriittiin, Labbnäsin kauniille tiluksille Kemiönsaarelle, Dragsfjärd-järven rannalle. Tässä hienossa ulkoisessa majatalossa olemme kokoontuneet jo useiden vuosien ajan toisten elämän mysteeriota tutkivien kulkijoiden kanssa.

Retriitit Labbnäsissa ovat olleet monin tavoin kesän kohokohtia: upea paikka, kaunis luonto, rikas osallistujakokoonpano, sauna, järvi, hyvä ruoka, paljon tilaa ja rauhaa, mielen hiljentämistä ja läsnäolon terästämistä, toisten kohtaamista läsnäolon tilasta käsin, hetkestä nousevia elävöittäviä ja hyväätekeviä harjoituksia, liikettä, tanssia, kosketusta, ääntä, yhteistä resonanssia.
Elävää läsnäoloa ja vuorovaikutusta, yhdessä ja yksin.

Olemme kaikki jonkinlaisia kulkureita, etsimässä ja tutkimassa erilaisten majatalojen tarjoamaa suojaa ja seuraa matkallamme elämän ja olemassaolon maastoissa. Tärkein majatalo on kuitenkin oma nahkasäkkimme, ruumiimme eli kehomme. Paras tapa asettua tähän majataloon, levätä ja viihtyä siinä rajallisen elinkautisemme ajan, on mahdollisimman paljon harjoittaa ja yhä enemmän vain yksinkertaisesti elää jatkuvaa läsnäoloa sen sisällä. Matkamme alkaa jo ennen syntymää, ja se jatkuu vielä ruumiimme kuoleman jälkeenkin.

Läsnäolon tila avautuu ja ravitsee kulkijoita sitä todellisemmin, mitä syvemmälle sen ajattomaan ja aineettomaan mysteerioon saamme laskeutua vastaanottamaan sen elinvoimaa. Sen myötä voimme myös välittää toisillemme jotain oleellista äänemme, sanojemme, liikkeemme, kosketuksemme ja silkan olemisemme kautta.

En voi olla vastaamatta elämän tarjoamiin kutsuihin. Vastaamisen mahdollisuuksia on nykyhetkessä lukemattomia, kun pysyn irti olettamusten, odotusten, tapojen ja tottumusten ennalta määrittelevästä kentästä. Hetken kutsuun ei ole väärää vastausta, on vain vuorovaikutusta osan ja kokonaisuuden välillä.

Ja seuraava hetki on taas uusi. Elämä liikkuu eteenpäin riippumatta sen osasten vastauksesta. Vastustus on myös eräänlainen vastaus, ja oma vastuuni on havaita, mitä vastustan, jos vastustan, tai luopua vastuksesta ja katsoa, mikä muuttuu.

Todellista on aina ja ikuisesti nykyhetki, juuri tällaisena kuin minä olen – juurtuneena tähän paikkaan, tilaan ja tilanteeseen, jossa olen nyt. Olen hiukkanen, osanen elämää, sekä maanpäällistä että kosmista. Tämä mysteerio on minulle tutkimisen, kommunikaation ja kommuunion ihme, jota olen sitoutunut omalla tavallani tutkimaan ja välittämään omassa elämässäni ja työssäni, eli elämäntyössäni. 

Oman kokemukseni vapaata ja luonnollista muutoksen kenttää ohjaa jokin suurempi, kaiken yhdistävä tila, ja siitä nouseva, vielä tuntematon, villi ja luova voima. Näitä voimia ja vastavoimia, avartumista ja supistumista, liikettä lähemmäs ja etäämmäs, on ihmisihme kokenut ja tutkinut kautta aikojen. Sama ihminen on myös luonut uskomusten, tapojen, tottumusten ja abstraktioden jähmettävän mentaalisen rihmaston.

Kumpaa kuuntelen, kumpaan liityn, kumpaan en enää suostu? Soon pienestä kiinni! Ja minä olen se ratkaiseva pieni – hetki hetkeltä ja juuri näin, juuri nyt. Tämä on pyhiinvaellusta nykyhetken voimalaan.

Retriittimme on vetäytymistä pyrkimyksestä hallita muutoksen kutsua mentaalisesti eli ajattelemalla.

Olen yhdessä kumppanini kanssa tätä läsnäolon ihmettä tutkinut ja siihen toisia kutsunut eri puolilla maan kamaraa jo vuosikymmenien ajan. Tämänkesäinen retriitti on viimeisin versio yhteistä työtämme. 

Olemme tänä vuonna myös kutsuneet avustajiksi muutamia pitkänmatkankulkijoita, totuuden ystäviä, läsnäolon ja rakkauden rakastajia, tuomaan läsnäolon majataloon oman antinsa ja rikastamaan retriittiämme kukin omilla taidoillaan ja luovalla läsnäolollaan. Heistä kukin tuo oman antinsa ripoteltuna sopivasti päivien eri vaiheisiin, ex tempore ja aina suorassa lähetyksessä.

Malla Helenius kutsuu meitä kosketuksen ja kehon kuuntelun taidon ja ihmettelyn saloihin.

Alma Sipilä on laulaja-lauluntekijä, jolle liike ja ääni ovat ennenkaikkea laskusiltoja takaisin oman kehon elävään läsnäoloon.

Suvi Leppänen armoitettu klovni ja elämäntutkija, nenän kanssa tai ilman, kutsuu meitä seikkailulle johonkin uuteen.

Ilkka Heikkilä tuo retriittiin elämänsä myllyssä pohdittua läsnäoloharjoittelua Asahin keinoin, liikkeessä ja liikkeettä.

Anne Kuisma on läsnäolon spontaani ja luonnollinen välittäjä ja siihen myös toiset yhdistäjä.

Lisäksi puolisoni Iina Pennanen on sommitellut tämän kutsun, hoitaa käytännön järjestelyt ja tulee ravitsemaan ja ravistelemaan karkelomme kulkua kuten vain Iina voi.

Minä, Lauri Siirala, toimin retriitin vastuuvetäjänä, ollen kuulolla hetkien ja kokonaisuuden kutsulle, suostuen kokemukseni ohjaukseen löytää tieni läsnäolon ja rakkauden yhdistävään voimaan, sekä kutsuen myös sinua asettumaan läsnäolon majatalon asukkaaksi.

Kutsun majataloon on saanut myös Hän, jonka kautta totuus ja rakkaus ilmenevät, kun tuulen suunta ja monet muut tekijät ovat oikeassa kulmassa toisiinsa nähden. Kuten myyttinen viisaus kertoo, Hän saattaa ilmetä kenen hyvänsä kautta – ehkä juuri sinun kauttasi!

Tämä tarkoittaa, että jokainen osallistuja on avustaja tässä läsnolon majatalossa, joka on samalla oikeastaan myös palvelutalo! Läsnäolon majatalo tarvitsee meidän jokaisen mukana olevan antia yhteisen luomistyömme edetessä. Yhteinen läsnäolomme ja siitä nousevat rytmitykset avaavat väyliä uusille mahdollisuuksille, kulkiessamme päiviemme aikana ajan ja tilan lävitse ja näyttäen muutoksen voiman potentiaalisuuden jokaisen kautta – omaksi ja yhteiseksi hyväksi.

Mitä palvelemme, mitä harjoitamme ja mitä jälkiä seuraamme muokkaa meistä jokaisesta yksilöstä ainutkertaisen läsnäolon palvelijan. Tämä palvelu avaa väylän rakkauden mysteerioon, sen tilaan sisälläni ja sen erilaisiin mahdollisuuksiin maailmassa, niin että voin löytää juuri oman vastaukseni muuttuvien tilanteiden tarpeeseen. Ja vastaukseni on samalla oma vastuuni läsnäolosta ja rakkaudesta maan päällä. 

Haluatko olla elämän palvelija oman läsnäolosi majatalossa? 
Haluatko kokoontua niihin huoneisiin, joissa yhteisen läsnäolon ääretön, rajaton, muodoton, kaiken sisältävä tila avautuu?

Tervetuloa, ovemme ovat avoinna juuri sinulle, jos kutsun kuulet!

HINTATIEDOT


RETRIITIN SISÄLLÖLLINEN OSUUS
TMI DHARMEN

Earlybird-hinta 245€
kun ilmoittaudut vähintään kuukautta ennen retriittiä eli 20.6. saakka.

Varaat paikkasi maksamalla kurssiosuuden tai noin puolet siitä (122€) toiminimi Dharmenin tilille. Toinen puoli 123€ maksetaan retriitin alkuun mennessä.
Hinta 20.6. jälkeen 275€, jonka voi maksaa myös kahdessa erässä.

MAJOITUS JA RUOKAILU LABBNÄS SEMESTERHEM
to-illasta su-iltapäivään
280€/hlö jaetussa huoneessa (2-3 hlöä)
325€/1h-huoneessa


Täysihoito maksetaan 13.7. mennessä Labbnäsin tilille.

Majoitushuoneet saatavilla to klo 16:sta lähtien, huoneiden luovutus sunnuntaina klo 12 mennessä.

Ruokamme retriitin aikana on laktoositonta kasvis-kalaruokaa. Kerrothan mahdolliset erikoisruokavaliot ilmoittautumisen yhteydessä.

PERUUTUKSET

Kurssiosuuden voi perua maksutta 3 viikkoa ennen retriitin alkua. Sen jälkeen voit itse ilmoittaa tilallesi toisen osallistujan, joka maksaa kurssiosuutesi, muussa tapauksessa osallistumismaksua ei voida palauttaa.

Labbnäs ei palauta täysihoitomaksuja 13.7. jälkeen.

Huolehdithan, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus mahdollisen sairastumisen varalta.

Ilmoita peruutuksesta sähköpostilla: info@laurisiirala.fi

Retriitin järjestäjällä (Toiminimi Dharmen) on oikeus ennen retriitin alkua siirtää se toiseen ajankohtaan, jos siirron syynä on päävetäjän (Lauri) sairastuminen tai muu hyvin perusteltu syy.


Järjestäjä sitoutuu ilmoittamaan retriittiin ilmoittautuneille heti mahdollisesta ylivoimaisesta esteestä, tai merkittävästä muutoksesta retriitin järjestelyissä.

Retriitin järjestäjä ei vastaa peruutuksista, vahingoista tai viivytyksistä, jotka johtuvat ulkopuolisista tekijöistä, ja joita järjestäjä ei olisi voinut estää.

Maksamalla ilmoittautumismaksun sitoudut näihin peruutusehtoihin.

ILMOITTAUTUMISET:
info@laurisiirala.fi
045 6781303


Pidennetyn viikonlopun aikana meillä on mahdollisuus monipuoliseen työskentelyyn, virkistymiseen ja lepoon. Labbnäsissa saamme nauttia kauniista luonnosta ja hyvästä kasvis-kalaruuasta. Rantasauna on käytössämme joka ilta.

Teemme monenlaisia hiljentymis- ja läsnäoloharjoituksia, sekä omassa tilassamme että vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Avaamme yhteistä tilaa puhumalla ja tutkimalla elämää nykyhetkessä, sekä yhteisesti että yksittäisissä kohtaamisissa. Harjoituksiin ei tarvita ennakko-osaamista. Monet harjoitukset syntyvät yhteisen läsnäolon kautta.


AIKATAULU JA HINNAT

Retriitti alkaa torstaina klo 18 päivällisellä ja päättyy sunnuntaina loppukahviin klo 15.30 mennessä. Labbnäsiin pääsee oman auton lisäksi myös bussilla, joskin vuoroja on nykyään niukalti. Eniten yhteyksiä on Turusta, mutta myös Helsingistä pääsee Labbnäsiin klo 12.05-14.57 (lyhyt vaihto Salossa, josta bussi Taalintehtaalle).Kimppakyydit ovat suositeltavia, ja jos haluat tarjota kyytiä, ilmoita siitä meille hyvissä ajoin (ja kerro mistä olet tulossa), niin voimme välittää yhteystietoja. Paluubussi Labbnäsista sunnuntaina lähtee klo 15.30, mutta jos kyydit onnistuvat, voimme jatkaa retriittiä klo 15.30 asti.