KESÄN RETRIITTI LABBNÄSISSA

HUOM! Kesän 2022 retriitin päivämäärä 4.-7.8. Tarkempaa tietoa keväällä 2022.

RAKKAUDESTA ELÄMÄN MYSTEERIOON –
suostumuksen kesäretriitti
29.7.–1.8.2021 (to – su)

Jokainen, joka rakastuu elämän mysteerioon, pysähtyy ennemmin tai myöhemmin perimmäisten kysymysten äärelle. Ne ovat kysymyksiä, joihin ei löydy rationaalista vastausta. Ainoa vastaus on jokaisen yksilön suora ja erehtymätön kokemus elämästä, totuudesta, rakkaudesta, kuolemasta tai jostain muusta todellisesta – nykyhetkessä. Läsnäolo aisteissani ja selkeän havainnon tilassa, eli todellisessa älykkyydessäni, avaa mahdollisuuden erehtymättömälle sisäiselle kokemukselle.

En voi olla erillinen elämästä niin kauan kun sen henki minua hengittää. Mutta annanko suostumukseni nykyhetken voimalle, eli muutoksen voimalle, pysymällä yhteydessä siihen tietoisesti? Tyydymme usein vähempään kuin nykyhetken mahdollisuuteen, ja taistelemme muutoksen vääjäämätöntä kulkua, elämän tahtoa, vastaan.

Kokemukseni kentässä on aina samanaikaisesti monia eri kerroksia: on selkeää havaintoa nykyhetkessä, on kertautumaan pyrkivää menneisyyttä ja on erilaisia ulkoisia tilanteita ja kohtaamisia. Mutta kun suostun kohtaamaan nykyhetken sellaisena kuin se on, ja itseni sen keskellä sellaisena kuin olen, lakaten taistelemasta sitä vastaan, se herättää koostumuksessani älykkään ohjaavan voiman, joka luo elämäni suorassa lähetyksessä mahdollisuuden jollekin uudelle. Kaikki muuttuu koko ajan, ja seuraava hetki vie minua jälleen eteenpäin, kun vain suostun kulkemaan eteenpäin. Muutos tapahtuu hyväkseni mutta myös aina jonkun suuremman hyväksi. Luonnon kiertokulku on meille tärkeä ja elävä peili siitä, miten jokin suurempi ohjaa kokonaisuuden kulkua sen osasten kautta. 

Nykyhetken voima on myös rakkauden voimaa – yhdistävää, parantavaa ja eheyttävää minulle, sen kokijalle, ja kun olen yhteydessä siihen, välitän sitä olemuksellani myös muille eläville olennoille. Suostumus rakkauden voiman lainalaisuuteen on myös viesti omalle psyykelleni, että en voi enää suostua vähempään. Olen siis silloin suostumassa siihen, mitä eniten rakastan.

Minä ihminen olen ihme – ihmeellinen osa tätä elävää mysteeriota, sillä minussa on tietoisuuden ja rakkauden siemen. Suostunko olemaan tämän mahdollisuuden toteuttaja oman jokapäiväisen, minulle räätälöidyn elämäni keskellä? 

On uudenlaisen suostumuksen aika. Olemme jokainen tarpeellisia elämän rihmastolle ja osia sen mysteeriota, värähtelykenttää. Luokaamme siis elämän mysteerion rakastajien retriitti kesän keskelle Labbnäsin viihtyisissä puitteissa. Tervetuloa mukaan!

Lauri Siirala

Pidennetyn viikonlopun aikana meillä on mahdollisuus monipuoliseen työskentelyyn, virkistymiseen ja lepoon. Hiljennymme, rentoudumme, päästämme irti, rohkenemme, kohtaamme toisiamme ja tutkimme kokemuksemme kenttää omassa ainutkertaisessa tilassamme ja välillämme. Labbnäsissa saamme nauttia kauniista luonnosta ja hyvästä kasvis-kalaruuasta. Sauna on käytössämme joka ilta, ja järveen voi pulahtaa saunomattakin.

Teemme monenlaisia hiljentymis- ja läsnäoloharjoituksia, osa liikkeen ja äänen avulla, osa hiljaisuudessa, osa vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Avaamme yhteistä tilaa puhumalla ja tutkimalla missä olemme menossa elämämme tässä vaiheessa, sekä yhteisesti että yksittäisissä kohtaamisissa. Harjoituksiin ei tarvita mitään ennakko-osaamista. Monet harjoitukset syntyvät myös yhteisestä läsnäolosta, eli luomme niitä yhdessä.

Retriitin ohjaa ja sen kokonaisuudesta vastaa LAURI SIIRALA yhdessä IINA PENNASEN kanssa.
Käytännön järjestelyt hoituvat IINAN ja LABBNÄSIN LOMAKODIN toimesta.

Tänäkin vuonna retriitissä harjoituksia ohjaavat myös MALLA HELENIUS ja ALMA SIPILÄ, jotka tuovat oman laatunsa ja lahjansa osaksi retriitin kokonaisuutta.


KÄYTÄNNÖN JÄRJESTELYT JA KORONATILANNE

Huomaathan että vallitsevan koronatilanteen vuoksi osallistujamaksimi on normaalia pienempi, jotta kaikilla on mahdollisuus majoittua 1h-huoneessa. Toki pariskunnat, perheenjäsenet jne. majoitamme 2h-huoneisiin, toiveiden mukaan.

Otamme järjestelyissä huomioon yleiset hygieniasuositukset ja turvavälit. Kokoonnumme mahdollisimman paljon ulkona, ja saatamme ajoittain tehdä harjoituksia myös pienemmissä ryhmissä. Labbnäsin liiterirakennus, jossa kokoonnumme, on iso ja ilmava tila, josta saa ovet auki kahdelta puolelta. Työskentelemme luovasti vallitsevassa tilanteessa, sellaisena kun se avautuu.

Labbnäs noudattaa yleisiä hygieniaohjeita siivouksissa ja tarjoiluissa. Ruokasaleissa on runsaasti tilaa, ja ulkosalla voi myös syödä, jos sää sallii. Tarvittaessa järjestämme porrastetun saunomismahdollisuuden. Rantasauna on käytössämme joka ilta, jos niin haluamme.

Jos sinun on vaikea päästä Labbnäsiin torstai-illaksi, voit kysyä mahdollisuudesta tulla vasta perjantaina. Ensisijaisesti kuitenkin otamme mukaan koko retriitin ajaksi tulevia osallistujia majoituskapasiteetin ollessa normaalia pienempi.


AIKATAULU JA HINNAT

Retriitti alkaa torstaina klo 18 ja päättyy sunnuntaina klo 15.30 mennessä.

Labbnäsiin pääsee oman auton lisäksi myös bussilla, muutaman kerran päivässä. Eniten yhteyksiä on Turusta, mutta myös Helsingistä pääsee suoraan Labbnäsiin (lyhyt vaihto Salossa), ja takaisin.

RETRIITIN HINTA

Kokonaishinta sisältää kurssiosuuden ja Labbnäsin täysihoitohinnan. Kurssiosuus maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä T:mi Dharmenille ja Labbnäsin osuus Labbnäsin tilille viikkoa ennen retriittiä. Kokonaishinta on 488-545€, riippuen siitä ilmoittaudutko 1.7. mennessä vai sen jälkeen, ja siitä, majoitutko yhden vai kahden hengen huoneessa.

RETRIITIN KURSSIOSUUS TORSTAISTA SUNNUNTAIHIN

Earlybird-hinta 228€ heinäkuun alkuun (1.7.) mennessä ilmoittautuville. Varaat paikkasi maksamalla osallistumismaksun. Voit myös maksaa kahdessa erässä, tällöin puolet maksetaan ilmoittautuessa, loppuosa 1.8. mennessä.
Hinta 1.7. jälkeen 255€, voi maksaa myös kahdessa erässä.

RETRIITIN TÄYSIHOITO TO-SU

Sisältää petivaatteet, pyyhkeet, ateriat ja saunan.

  • 290€/hlö 1h-huoneessa (koronarajoitusten vuoksi alennus normaalista hinnasta).
  • 260€/hlö 2h-huoneessa

Myös pari telttapaikkaa on tarjolla, jos talon majoituskapasiteetti täyttyy. Tiedustele tästä jos se mahdollisuus kiinnostaa.

Täysihoito maksetaan 22.7. mennessä Labbnäsin tilille.

Ruokamme retriitin aikana on laktoositonta kasvis-kalaruokaa. Kerrothan mahdolliset erikoisruokavaliot ilmoittautumisen yhteydessä. Viime hetken ilmoittautujille emme voi taata erikoisruokavaliota.

PERUUTUKSET

Mikäli koronatilanne hankaloituu ja retriitti joudutaan perumaan, palautamme kurssimaksut. Tai jos haluat tukea toimintaamme, voit jättää osan tai koko maksamasi summan käytettäväksi tuleviin tapahtumiin tai yksityisohjaukseen.

Ole hyvä ja saavu ainoastaan terveenä. Mikäli tunnet itsesi sairaaksi tai huonovointiseksi retriitin alla, ilmoita tästä välittömästi.

Muissa kuin sairastumistapauksissa emme hyvitä jo maksettuja osallistumismaksuja ilman pakottavaa syytä.

ILMOITTAUTUMISET:
info@laurisiirala.fi tai 045 678 1303