LOPPIAISEN OLOHUONERETRIITTI:

AIKEENI, TARKOITUKSENI, HYVEENI, SUOSTUMUKSENI

Kolmiosainen miniretriitti etäyhteydellä torstaina 6.1.2022

Suostumuksen voima auttaa minua luopumaan vanhasta ja siirtymään uuteen. Loppiaisen aika on otollista juuri tämän taidon tutkimiselle, jokaiselle yksin ja meille maankansan jäsenille yhdessä. 

Mikä on niin aikansa elänyttä, että se tukahduttaa siirtymän, uudelleensyntymän, luomistyön voiman? 

Mihin en voi olla vastaamatta suostumuksellani? 

Mikä on tuo tuntematon häivähdys, tuoksu, joka kutsuu minua luokseen?

Mille aion antaa energiani, voimavarani? Aie ei tarkoita lupausta, vaan se on jotain vakaampaa ja lujempaa, ei hetkellistä halua tai mielialojen heilumista.

Aikeeseen liittyy tarkoitus. Tilanteet voivat muuttua, mutta aikeeni silti pysyy, koska se palvelee tarkoitustani.

Mihin muutokseen olen kypsymässä, tai mihin olen valmis nyt? 

Entä mikä hyveeni on?

Jokaisella meillä on joku ominaisuus, jota kenelläkään toisella ei voi olla aivan samanlaista. En voi itse hyvettäni tunnistaa, mutta toiset näkevät sen. Kun olen yhteydessä siihen, tiedän että olen todellinen ja elossa, mutta mieleni ei voi osallistua hyveeseeni tai se pilaa sen. Jokainen meistä rakastaa hyvettä (toisissa), koska se on puhdasta hyvää ilman vastakohtaa. Vaikka maailma pyrkii turmelemaan hyveemme, niin hyve on todellisuudessa turmeltumaton, koskematon.

Näitä teemoja avaamme retriitin aikana, pienin harjoituksin omassa tilassamme ja vuorovaikutuksessa toisiimme. Todentamalla aikeeni ja tarkoitukseni ääneen ainakin itselleni ja ehkä myös toisille, suostun ja yhdyn muutoksen voimaan. Voimme tilanteen mukaan myös löytää jonkin symbolin alkavalle vuodelle. Katsomme päivälle osuva symboli avautuu; se voi olla kappale luontoa, tarotkortti, astrologinen symboli, kuvio huoneen seinällä, tai mikä hyvänsä muu sen päivän taajuutta puhutteleva merkki, joka avaa meissä jotakin juuri silloin, kun luomme tilaa uudelle yhdessä.

Alkavana vuonna 2022 koronatilanne luo todennäköisesti jälleen ja edelleen suurta haastetta kokoontumisiin ja kohtaamisiin. Onneksi meillä on edelleen käytössämme jo hyväksi todettu mahdollisuus etäretriittiin, jossa voimme kokoontua eri puolilta Suomea ja kauempaankin yhteen jonkin todellisen äärelle, jokainen omassa tilassaan mutta samalla yhteydessä muihin. Voimme tehdä harjoituksia seisten, istuen, liikkuen tai maaten. Voimme kommunikoida toistemme kanssa. Voimme hiljentyä olemiseen yhdessä.

Miniretriittimme koostuu jälleen kolmesta osasta päivän eri aikoina. Lähtökohtana on että retriitti on kokonaisuus ja toivomme että osallistut kokonaisuuteen, jos mahdollista.

I Uuteen aamuun uutena klo 9 (50-60 min)

II Aikeeni, harjoitukseni, tarkoitukseni – iltapäiväsessio klo 14.30-17 (välissä tauko)

III Suostumista, antautumista, laskeutumista klo 19.30 (50-60 min)

OSALLISTUMISMAKSU

Koko zetriitti 42€ / 34€ (eläkeläiset, työttömät, opiskelijat)
jos ilmoittaudut vuoden loppuun mennessä.
Viiime hetken ilmoittautumiset 45€/36€.