LÄSNÄOLOJAMIT

Päivä elämän mielettömässä virrassa
20.5. Helsingissä klo 11-18

”Something old, something new, something borrowed, something blue…”

IMG_20160416_140721

Läsnäolossa on aina jotain vanhaa, muuttumatonta, sillä ei ole kuin yksi elämä, yksi elinvoima, yksi tila ja yksi hetki. Samalla siitä ilmenee ja muokkautuu aina jotain uudistavaa ja elävöittää, kun jokin vanha muoto tai rakenne hajoaa ja muuttuu tuoreeksi elinvoimaksi.

Kaikki uusi avautuu siinä hetkessä, jossa irtaudun oman mieleni kiintymyksestä elämäni hallintaan. ”Carpe diem” on tarttumista hetken vapauttavaan voimaan. Se sallii elämän mielettömän virran uusien fraktaalien spontaanin synnyn uuteen muotoon, aikaan, tilaan, siniseen hetkeen.

Tänä keväisenä lauantaina tutkimme elävän läsnäolon tilasta nousevia aiheita ja aikeita spontaanien läsnäolosikermien kautta. Kuuntelemme omia ja yhteisiä impulssejamme ilmaista jotakin siitä kutsusta, jota sisällämme havaitsemme, kun luovumme hallitsevan mielemme pyrkimyksestä padota elämämme virta tai viedä se johonkin tuttuun, jo kaluttuun maastoon.

Toukokuussa omaa maaperäänsä viljelevä ihmisihme muokkaa, möyhii, kääntää ja valmistaa tilaa, johon uudet siemenet kylvetään tulevan sadonkorjuun luomiseksi. Jokaisella meillä on oma maaperämme ja samalla olemme osa yhteistä rihmastoa. Hiljennymme päivän ajaksi ”peltomme laitaan”, kuuntelemme luontomme viestejä ja katsomme, mitä meistä itää, yksin ja yhdessä.

Hetkessä luomme yhteiseen tilaan monenlaista läsnäolon koreografiaa: toisiinsa nivoutuvia liikkeitä, ääntä, säveliä, sanoja, kosketusta, rohkeutta, aitoutta, määrittelemätöntä elämää. Ennakoimatta, ilman käsikirjoitusta ja määrättyä muotoa. Mitään ei ”pidä” tapahtua, mutta toisaalta kaikki on mahdollista. Carpe diem!

Tervetuloa!

Paikka: Pitäjänmäen kulttuurikirkko, Helsinki
Aika: Lauantai 20.5. klo 11-18

Osallistumismaksu: 80€ (voi maksaa myös kahdessa erässä).
Kasvislounas 10€ lisämaksusta paikan päällä (tai omat eväät).

Ilmoittautumiset: iina.pennanen@gmail.com tai 045 678 1303

fullsizeoutput_213d