KEVÄTTALVEN ILLAT JA RETRIITTI

Lauantai-illat Zoom-etäyhteydellä 23.1., 13.2. &
Maalis-zetriitti 6.3. (3 sessiota)

Tule vahvistamaan yhteyttäsi elämään ja luopumaan kiireestä, huolesta, ristiriidasta. Tule olemaan yhtä tyhjän kanssa mutta todellisesti elossa nyt, ja jakamaan tästä lähteestä yhdessä toisten kanssa, kuunnellen mitä nykyhetki avaa, avaimena elämäsi jatkuvaan muutokseen. 

Kaikki alkaa havahtumisesta siihen, että minä olen. Kun olen mitä olen, olen yhteydessä siihen, mikä on hetken ja tilanteen todellisuus, kunhan irtaudun ajattelevasta, aikaa luovasta mielestäni.

Olemisen tila on jakautumatonta hyvää, jolla ei ole vastakohtaa. Se on suomalaista zeniä: tää on tätä, nyt. Ja kun tää on täysin vain juuri tätä eikä minussa ole mitään vasta-lausetta, mieli-pidettä, odotusta tai vaatimusta mihinkään muuhun kuin tähän, niin tämä tila avartuu, haihtuu ja aine muuttuu energiaksi, elinvoimaksi. Löydän ulottuvuuden ajattomuutta.

Tulemme tänäkin vuonna tutkimaan yhdessä olemisen taajuuksia. Oleminen on avain tietoisempaan elämään. Heti kun astun pois siitä ajatusmyllystä, joka ihmismieli on, hetken todellisuus voi avautua minulle yhä enemmän. Elämä liikkuu ja sykkii sisälläni, ajan jana pysähtyy, mutta elämän vana yhä kuhisee. Kun mieleni ei liiku, havaintokykyni herää toiseen todellisuuteen, jota jollain taajuudella voisi kutsua rakastumiseksi tai kuolemaksi. Se onkin yhdenlainen kuolema, kun jokin vanha kuvio, tottumus tai uskomus haihtuu tai menettää arvonsa. Sillä uskomukset sulkevat minut pois tämän hetken mahdollisuudesta olla väylä, portti tai avain, joka avaa uuden, vielä tuntemattoman oven. 

Kokoontumisemme tarkoitus on auttaa jokaista löytämään se ydin ja voima, joka yhdistää minut tarkoitukseeni olla juuri tätä, mitä olen, ja vastata tästä käsin mihin hyvänsä hetkeen ja tilanteeseen nykyhetkessä. Se antaa tilaisuuden olla uusi ja vastata tilanteisiin aina uuteena niin, että en jää vain kertaamaan robottimaista reaktiivisuutta itsessäni.

Iltojemme aikana teemme sarjan harjoituksia, jotka syntyvät hetkessä, ja niihin linkittyy jokaisen oma kokemus. Yhteisellä tutkimusmatkallamme läsnäolon voimaan voimme löytää oivalluksia ja keinoja nähdä asiat uudesta perspektiivistä. Se mitä teemme, ei ole minkään menetelmän oppimista vaan elävän vanan seuraamista. Jokainen seuraa tätä vanaa omalla taajuudellaan. Havainnoimme myös sitä, minkälaisia vastauksia tästä elävästä vanasta nousee ja mitä tarkoittaa ’nyhjästä tyhjästä’. Lopulta sessio on vuorovaikutusta kaikkien osasten välillä, ja jokainen, joka on mukana ja läsnä, tuo yhteiseen tilaan oman ulottuvuutensa.

Mitä enemmän tyhjennämme yhteistä tilaa menneisyydestä, pelosta ja ahdistuksesta, tuosta tyhjentyvästä tilasta nousee vähitellen jotain, jota voisi kutsua tietoisuustaiteeksi. Sitä voimme myös kukin alkaa toteuttaa vähän kerrallaan omassa elämässämme.

Lue lisää tästä aiheesta blogistani.

Kokoonnumme Zoom-etäyhteydellä. Ilmoittautuneille lähetämme ennen iltaa henkilökohtaisen linkin, josta pääset sovittuna ajankohtana mukaan sessioon.

Mikäli Zoomin käyttö on vierasta ja tarviset sen käyttöönottamiseen apua, mainitse siitä kun ilmoittaudut, niin autamme sinut alkuun ennen sessiota. Tarvitset osallistuaksesi mieluiten tietokoneen tai tabletin, ja puhelimellakin yhteys onnistuu.

  • Lauantai-illat 23.1. ja 13.2. klo 16-19
  • Maaliskuun kolmiosainen retriittipäivä alias Zetriitti: Reikiä aineesta tilaan, lauantaina 6.3

OSALLISTUMISMAKSUT (sis 24% Alv)

ILLAT (3h) kertamaksu 25€
2 ILTAA yht. 42€
6.3. RETRIITTIPÄIVÄ 36€
2 ILTAA JA RETRIITTI yht. 75€

Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat
ILLAT (3h) kertamaksu 18€
2 ILTAA yht. 32€
6.3. RETRIITTIPÄIVÄ 30€
KEVÄTTALVIPAKETTI: 2 iltaa ja päiväretriitti yht. 56€

Osallistujamäärä rajattu koska haluamme varata keskinäiselle vuorovaikutukselle riittävästi tilaa.

Illat jatkuvat kevään aikana, ilmoitamme tarkempia päivämääriä tuonnempana. Pidämme näillä näkymin myös Pääsiäisen pienen retriitin Zoomilla.

Ilmoittautumiset: 
info@laurisiirala.fi tai 045 678 1303